середа, 02 вересня 2009 17:47

Янукович не знає елементарних основ Конституції України

Янукович не знає елементарних основ Конституції України

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович має намір у разі обрання президентом України зробити все можливе для надання російській мові статусу другої державної.

Про це він заявив в ефірі Одеської обласної телерадіокомпанії в середу.

"Я хочу відповісти Тимошенко, яка говорила в Львові (про те, що в Україні повинна бути одна державна мова - українська - ред.). А я зроблю все, щоб російська мова була другою державною", - сказав він.

При цьому Янукович відзначив, що йому як лідерові партії часто ставили питання про механізм надання російській мові статусу другої державної.

За його словами, для прийняття закону в парламенті необхідно мінімум 226 голосів народних депутатів. Крім того, необхідно, щоб цей закон підписав президент України.

"Але потрібно, щоб його президент підписав ось цією рукою", - сказав він.

Мабуть, головний регіонал забув про десяту статтю Конституції, де мовиться про те, що єдиною державною мовою країни є українська.

А для внесення змін до Конституції України, як мовиться в статті 156 Головного закону країни, потрібно не 226 голосів, а конституційна більшість, а саме дві третіх складу Ради. Потім зміни повинні бути затверджені на всеукраїнському референдумі, якщо мова йде про розділ "Основні положення", в якому й міститься 10-а стаття.

Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович не знає елементарних основ Конституції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі