четвер, 07 березня 2013 02:19

Янукович не хоче усвідомити свою відповідальність перед країною - Яценюк

Янукович не хоче усвідомити свою відповідальність перед країною - Яценюк
Фото: svit24.net

Після оголошення рішення ВАСУ про позбавлення Власенка депутатського мандата захисник депутата Арсеній Яценюк заявив, що вже сьогодні ввечері це рішення буде оскаржено в Європейському суді з прав людини.

Про це він заявив на брифінгу в будівлі ВАСУ, повідомляє кореспондент ТВі.

Також він заявив, що таким чином було реалізовано сценарій влади щодо позбавлення мандата, а потім – і арешту Сергія Власенка.

"З одного боку, вони вбивають парламент і опозицію, а з іншого – захист Юлії Тимошенко. Але є третя річ – усе так не буде, так не може продовжуватися. Обов'язково передам Вікторові Януковичу факти з новітньої історії: Туніс, Сирія, Єгипет, Лівія. Він не хоче усвідомити свою персональну відповідальність перед країною, перед людьми, перед Конституцією. Це не просто позбавлення мандата, це позбавлення мільйонів українців їхнього вибору – за Власенка голосували", – заявив Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: "Вони хочуть знищити українську опозицію, і вибити захист з-під Тимошенко"

"Чим судді кращі від Януковича ? Ще гірші! Той хоч знає, чого хоче. А чого вони хочуть? Крім того, як втриматися у кріслі?" – додав Яценюк.

"Для нас Власенко – все ще народний депутат", – наголосив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України ухвалив рішення, що є всі підстави для того, аби позбавити Власенка його депутатських повноважень. Таким чином ВАСУ задовольнив подання спікера Верховної Ради щодо позбавлення депутата-опозиціонера його мандата через нібито суміщення депутатської діяльності з роботою адвоката.

Варто зазначити, що 5 березня народні депутати від партії "Батьківщина" знову заблокували трибуну парламенту. Причиною блокування стала спроба парламентської більшості відібрати мандат в опозиціонера Сергія Власенка. Опозиція припинила блокування парламенту лише сьогодні в обід, заявивши, що має план дій на випадок, якщо Власенка позбавлять мандата, але розкривати його вони не поспішають. До того в сесійній залі депутати очікували рішення ВАСУ щодо Сергія Власенка. Тепер лідери опозиції домовлятимуться про узгодження подальших дій.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не хоче усвідомити свою відповідальність перед країною - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі