середа, 21 квітня 2010 15:11

Янукович хоче загнати опозицію в Галичину - Попович

Янукович хоче загнати опозицію в Галичину - Попович

Директор Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України Мирослав Попович вважає, що позбавлення Шухевича звання Героя України через рішення Донецького адмінсуду не пов"язане із сьогоднішнім візитом російського президента Медвєдєва до України.

"Таким чином зводять Схід і Захід на смертний бій , - заявив Попович в коментарі Gazeta.ua. - Це була провокація із самого початку. Не треба було чіпати і присвоювати звання Героя Бандері. З Шухевичем там інша річ, можна було відстояти".

"Це надзвичайно загострює ситуацію. Не думаю, що це під приїзд Медвєдєва. Хоча і цього не можна виключати. В будь-якому разі це справа не Донецького апеляційного суду. Це має розв"язуватися на загально-національному рівні. Потрібен громадський круглий стіл, який би ці питання намагався розв"язати".

Попович також припустив, що таким своїм рішення влада "хоче загнати опозицію в Галичину".

"У мене таке враження, що влада хоче загнати опозицію в Галичину. Надати опозиції характеру національно-літературного і на цьому відсікти загально-демократичний струмінь опозиції від суто національного. Це стосується опозиції, яка буде носієм критичних настроїв щодо уряду, Януковича і Азарова".

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче загнати опозицію в Галичину - Попович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі