пʼятниця, 16 грудня 2011 13:51

Янукович хоче європеїзувати українських міліціонерів

Янукович хоче європеїзувати українських міліціонерів

Українську міліцію необхідно модернізувати за найкращими європейськими зразками, і це є одним із найважливіших завдань у контексті реалізації програми реформ у нашій державі.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це заявив президент Віктор Янукович на урочистостях з нагоди Дня міліції.

"Стратегічною метою реформи є поетапне перетворення МВС у правоохоронне відомство європейського зразка, що стоїть на охороні прав, честі, гідності та законних інтересів громадян і держави", - наголосив Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав міліції активніше працювати "з народом"

Він додав, що йдеться також про посилення профілактичної роботи органів внутрішніх справ, особливо щодо  боротьби з дитячою та підлітковою злочинністю.

Глава держави звернув особливу увагу на важливість підготовки для служби в міліції гідних кадрів. "Правомірна та професійна поведінка має заохочуватись", – сказав він.

Одним із першочергових завдань міліції, на переконання президента, має стати розкриття та розслідування злочинів проти особистості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович попросив міліцію берегти людське здоров'я і бюджетні гроші

"Основний тягар цієї роботи покладається на підрозділи карного розшуку. Тому статус їх працівників має бути підвищено", - сказав Янукович.

Президент окремо відзначив необхідність якісно нового підходу до організації роботи досудового слідства, забезпечення реальної процесуальної незалежності слідчих.

"Переконаний, що поліпшення кадрової роботи та посилення контролю приведе до якісних змін на краще", - підкреслив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче європеїзувати українських міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі