пʼятниця, 05 березня 2010 13:44

Янукович хоче, щоб Україна повторила успіхи Росії

Янукович хоче, щоб Україна повторила успіхи Росії

Президент України Віктор Янукович чекає якісних змін у відносинах Україна і Росії, а однією зі своїх цілей на посту глави української держави бачить необхідність наздогнати РФ в соціально-економічному розвитку.

"Як своє завдання я бачу, щоб відносини Росії і України зробили крутий поворот в правильному напрямі, і щоб ми виконали те завдання, про яке мріють народи України і Росії", - сказав український президент на зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим.

Янукович підкреслив, що останні президентські вибори в Україні були дуже непростими, але демократичними, і виразив надію, що з цими виборами в українській політиці, як в зовнішній, так і у внутрішній, багато що зміниться.

Янукович також відзначив, що пам"ятає про надії українських виборців, які розраховують на зміну відносин з Росією в кращу сторону.

"Я добре розумію виборців, тому що я, як простий громадянин України, а не тільки політик, спостерігав, і мені було неприємно бачити, і ми ніколи не припускали, що таке може бути в наших відносинах", - сказав український президент.

Він заявив про необхідність використовувати потенціал, який є в російсько-українських відносинах, зокрема, традиційні зв"язки між економіками двох країн в промисловому секторі.

"Україна завжди була житницею, і, маючи такий потенціал в економіці, ми сподіваємося, що використовуватимемо всі сильні сторони, які є в економіках Росії і України, особливо в цей складний період фінансово-економічної кризи", - відзначив Янукович.

За його словами, Україна могла б використовувати російський досвід в цій сфері, оскільки період стабільності в російській економіці допоміг подолати перший удар світової фінансово-економічної кризи.

"Росія трохи просунулася вперед, і моє завдання - в хорошому сенсі слова - наздогнати Росію, підтягти рівень життя, пенсійного забезпечення, соціальних умов до російського рівня, тому що ми живемо поряд, люди між собою спілкуються і знають умови життя наших сусідів", - відзначив він.

Янукович виразив упевненість в тому, що можливості Росії і України дозволять обом державам "створити той ефект синергії, який дозволить підняти на нову якість економіку".

Він назвав цікавою ініціативу російського президента з модернізації економіки в країні.

"Я думаю, що нам є, чим поділитися один з одним", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче, щоб Україна повторила успіхи Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі