субота, 31 липня 2010 15:33

Янукович хоче розблокувати переговори з ЄС

Янукович хоче розблокувати переговори з ЄС

Президент України Віктор Янукович підписав доручення про розблокування переговорного процесу з Європейським союзом щодо створення зони вільної торгівлі.

Про це повідомила прес-служба глави держави в суботу.

В.Янукович доручив прем"єр-міністрові Миколі Азарову, міністрові економіки Василю Цушку і главі МЗС Костянтину Грищенку підготувати і передати на розгляд президентові України узгоджену, консолідовану позицію української сторони, направлену на розблокування переговорного процесу з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі.

Раніше В.Янукович неодноразово заявляв, що цього року Україна розраховує на підписання з Євросоюзом угоди про створення зони вільної торгівлі.

У кінці червня після підписання Україною угоди про створення зони вільної торгівлі з Європейською асоціацією вільної торгівлі, В.Янукович також заявив: "Після цього аналогічні торгові режими ми плануємо упровадити з Росією та іншими нашими сусідами і партнерами, відповідно, перед митною службою виникнуть нові завдання з імплементації цих домовленостей. Необхідно остаточно гармонізувати законодавство і стандарти відповідно до вимог Європейського союзу".

Зокрема, президент України відзначив необхідність завершити створення гармонійної системи опису і кодування товарів, запроваджувати нові технології в процедурі митного оформлення. Крім того, В.Янукович відзначив необхідність швидкої реконструкції пунктів пропуску через кордон у зв"язку з підготовкою до Євро-2012.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче розблокувати переговори з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі