пʼятниця, 16 липня 2010 20:27

ЄС сподобалась пропозиція Януковича

ЄС сподобалась пропозиція Януковича

У Європейському Союзі згодні з пропозицією Президента України Віктора Януковича розглядати співробітництво в кримському регіоні як пілотний проект програми "Східне партнерство".

Як повідомили у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів, про це сьогодні заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра під час зустрічі з прем"єр-міністром Миколою Азаровим.

Співрозмовники обговорили шляхи реалізації ініціативи Єврокомісії щодо співробітництва в Криму, яка передбачатиме розвиток соціальної інфраструктури, модернізацію туристичної галузі та підвищення інвестиційної привабливості Севастополя і залучення прямих іноземних інвестицій в інфраструктуру міста.

Ж.Тейшейра підкреслив, що до реалізації кримського проекту, який у Євросоюзі вважають дуже важливим, уже залучені 13 країн ЄС.

Як повідомлялося, 9 липня Президент України Віктор Янукович в Києві під час зустрічі з Президентом Європейської ради Германом ван Ромпеєм ініціював започаткування і реалізацію пілотного проекту розвитку Криму у рамках розширення співпраці програми Європейського Союзу "Східне партнерство".

"Крим – це перлина не тільки України, це перлина усього світу", - заявив Президент України і висловив думку, що цей проект може бути дуже цікавим у рамках співпраці за програмою "Східне партнерство".

"Це наповнить змістом програму "Східне партнерство", - сказав В.Янукович.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «ЄС сподобалась пропозиція Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі