четвер, 11 квітня 2019 17:00

Антикорупційний суд запустили

Президент Петро Порошенко призначив суддів Вищого антикорупційного суду. 38 суддів уже склали присягу.

Автор: @poroshenko
  38 суддів Антикорупційного суду склали присягу.
38 суддів Антикорупційного суду склали присягу.

"Довгих 3 роки ми йшли до цього дня. До конкурсних процедур ми залучили висококваліфікованих міжнародних експертів – колишніх суддів та прокурорів з Великої Британії, Канади, Данії, Литви, Македонії", – сказав Порошенко на урочистостях.

"І для мене особисто цей конкурс став справжнім проривом. 7 місяців ішов відбір, кілька сотень кандидатів – суддів, науковців, адвокатів – безпрецедентна відкритість. 6 членів міжнародної ради експертів", – продовжив президент.

Автор: @poroshenko
 

38 суддів приступають до виконання обов'язків у новому суді – і вони будуть незалежними, зокрема й від президента, заявив Порошенко.

Глава держави зауважив, що суд ще не створено, але вже виділено приміщення і зроблено кроки щодо його оснащення.

"Чекаю на початок вашої роботи", – сказав президент.

У суді працюватимуть і судді, і науковці, і адвокати.

"Створенням Антикорупційного суду ми завершуємо створення незалежної антикорупційної інфраструктури. На ваші плечі лягає надзвичайно висока відповідальність", – заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенка запитали про можливий програш на виборах

14 червня 2018-го набрав чинності закон про Вищий антикорупційний суд. Він розглядатиме кримінальні справи про корупційні правопорушення. Національне антикорупційне бюро проводитиме розслідування. Справи до суду передаватиме Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суддею ВАС може бути громадянин із суддівським стажем не менше 5 років, науковець у сфері права чи адвокат із 7-річним досвідом роботи.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний суд запустили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі