середа, 22 серпня 2012 04:42

Анонімні хакери підтримали Ассанжа

Анонімні хакери підтримали Ассанжа
Фото: AFP

У Великобританії хакери руху Anonymous заблокували сайти декількох міністерств. Таким чином активісти протестують проти дій Сполученого Королівства стосовно засновника ресурсу WikiLeaks Джуліана Ассанжа, передає Бі-бі-сі.

Про свою причетність до атаки хакери повідомили через Twitter. Серед державних установ, які зазнали нападу, - Міністерство юстиції і Міністерство внутрішніх справ.

Нагадаємо, що австралієць Дж. Ассанж нині перебуває в посольстві Еквадору в Лондоні. Південноамериканська країна надала йому 16 серпня політичні притулок. Тим часом влада Великобританії має намір видати громадянина Австралії до Швеції, де його звинувачують у згвалтуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ассанж залишиться в посольстві на невизначений час: Британія не дає йому право на виїзд

У міністерстві юстиції Великобританії підтвердили факт хакерської атаки.

Коаліція хакерів Anonymous здобула популярність з 2010р., Коли організувала ряд нападів на сайти державних установ по всьому світу. Електронні ресурси блокуються шляхом організації великої кількості звернень на конкретний сайт.

Заснований Дж.Ассанжа сайт WikiLeaks в кінці листопада 2010р. почав публікацію 250 тис. конфіденційних документів Державного департаменту США. Документація у вигляді внутрішнього листування показала неформальну сторону американської дипломатії, яка продемонструвала фактичне ставлення Вашингтона до багатьох іноземних лідерів.

Зараз ви читаєте новину «Анонімні хакери підтримали Ассанжа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі