вівторок, 14 березня 2017 14:07

Андрій Іллєнко: Якби вчасно слухали націоналістів, то й більшості проблем в Україні не було б

Андрій Іллєнко: Якби вчасно слухали націоналістів, то й більшості проблем в Україні не було б
Фото: svoboda.org.ua

Звичайно, краще пізно, ніж ніколи, але якби парламент, уряд і президент усе робили вчасно (те, чого вимагає "Свобода"), то більшості наявних проблем просто б не існувало.

Про це 14 березня під час брифінгу в парламенті заявив народний депутат Андрій Іллєнко, коментуючи невідкладний законопроект глави держави про врегулювання проблеми подвійного громадянства.

Водночас націоналіст зазначив, що цей документ є фактично копією того, який "Свобода" подала ще 2014 року і який влада просто ігнорувала.

Свободівець наголосив, що в Україні склалася абсолютно ганебна й небезпечна ситуація з подвійним, потрійним громадянством вищих посадових осіб держави: "Ми виясняємо, що в Насірова та в багатьох депутатів, міністрів, олігархів є паспорти іноземних держав. І в підсумку отримуємо людей, які мають подвійну, потрійну лояльність, на керівних посадах із доступом до державної таємниці. Цього допускати не можна, адже це питання національної безпеки. Тим паче, в умовах, коли Московія веде проти нас війну і її агентура, в тому числі з московськими паспортами, працює проти нас в Україні".

Водночас депутат прокоментував кроки влади, яка за три роки нарешті усвідомила, що з окресленим явищем необхідно боротися.

"Сьогодні внесли у порядок денний сесії законопроект президента України, який позначений як невідкладний і саме врегульовує питання подвійного громадянства. Цей документ є майже повною калькою з нашого свободівського законопроекту, який у Верховній Раді було зареєстровано ще 2014 року і який передбачає чіткий механізм протидії незаконному явищу подвійного громадянства, забороненого в Конституції. На превеликий жаль, за весь цей час – за кілька років, доки законопроект лежить у парламенті – його навіть ніхто не розглядав. Документ навіть на комітеті не розглядали. Він лежав десь під сукном, бо ніхто не хотів до нього братися.

Минули роки, і ми побачили, в якій ситуації зараз Україна в цьому аспекті, побачили всі ці скандали – і нарешті дійшли до цього руки. Знаєте, треба діяти вчасно – тоді, коли про це говорять націоналісти, які завжди бачать, що потрібно в національних інтересах.

Звичайно, за цей законопроект потрібно голосувати. Там не йдеться про те, наше чи не наше це авторство. Нам не шкода. Але важливо, щоби це відбувалося вчасно", – заявив Іллєнко.

Також націоналіст наголосив, що "Свобода" увесь час говорила про необхідність на законодавчому рівні заборонити торгівлі з окупованими територіями.

"Це ще один приклад того, що нарешті треба це зробити, а не дотягнути до крайнощів. Бо вже бачимо, що відбувається із цим жахливим силовим розгоном блокади", – зазначив парламентар.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Іллєнко: Якби вчасно слухали націоналістів, то й більшості проблем в Україні не було б». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі