вівторок, 16 травня 2017 15:56

Аморально відмежовуватись від Криму і Донбасу - політолог

Аморально відмежовуватись від Криму і Донбасу - політолог
Більшість людей в окупованому Криму хочуть мати українські біометричні паспорти. Фото censor.net.ua

Ідея відмежуватись від українських окупованих територій Криму і Донбасу грає на руку тільки Путіну. Україна має підтримувати жителів, якщо планує повертати окуповану територію.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко.

"Крим і Донбас - це наша територія. Ніяка "Стіна" не повинна відгородити загарбані землі. Ворог тільки і чекає, щоб ми відмовились. Не можна таких людей карати і позбавляти можливості отримати закордонні паспорти країни, громадянами якої вони є. Адже це суто сталінський підхід - хто не з нами, той проти нас. Люди йдуть до українських паспортних столів і вже цим демонструють свою позицію. Видача документів стала лакмусовим папірцем, щоб зрозуміти бажання жителів Кримського півострову бути українцями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пообіцяв проблем українцям, які мають паспорти Росії

"Жителі Криму, які зберегли зв'язок із Україною, мають цілковите право отримати біометричний паспорт. Дехто із них переїхав на неокуповану територію, дехто залишився там. Нагадаю, що росіяни силою вимагали здавати український паспорт. Ті, хто цього не зробив, наражав себе на реальну небезпеку".

"Зважте і те, що отримати закордонні паспорти можуть тільки на території України, яка не була окупованою. Дуже некоректно й аморально казати, що ті, хто опинився в окупації - це зрадники. Люди стали заручниками ситуації. Чимало із них зберігають проукраїнські погляди, хоча їх меншість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За біометричними паспортами вишикувались черги

"Досвід Молдови свідчить про ще більшу лібералізацію процесу видачі закордонних паспортів. Жителі Придністров'я активно користуються безвізовим режимом із Європою, мандрують європейськими країнами, маючи на руках молдовські паспорти. Потрібно відкинути політичний популізм і подбати про тих, хто має український паспорт, адже це громадяни країни".

Більшість людей в окупованому Криму хочуть мати українські біометричні паспорти, а не російського агресора.
За 2014-2015 роки понад 57 тис. жителів окупованого Криму отримали українські закордонні паспорти, із них - 26 тис. біометричних.

Зараз ви читаєте новину «Аморально відмежовуватись від Криму і Донбасу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі