понеділок, 12 вересня 2022 05:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал оцінив можливість застосування РФ ядерної зброї

Американський генерал оцінив можливість застосування РФ ядерної зброї
Бен Годжес розповів про дії США в разі застосування РФ ядерної зброї. Фото: Укрінформ

Ймовірність того, що президент РФ Володимир Путін застосує ядерну зброю проти України, невелика.

Сполучені штати готові відреагувати у відповідь на застосування зброї Росією, адже від цього залежить світова стабільність, заявив американський генерал, колишній командувач військ США в Європі, ветеран війн в Іраку та Афганістані Бен Годжес в Twitter.

Ризик того, що Путін "з розпачу" завдасть тактичного ядерного удару по території України, дійсно існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея дозволила собі використовувати ядерну зброю

"Для США було б неможливо залишатися осторонь/не відповісти, і я не думаю, що Путін або його найближчі радники схильні до самогубства", – зазначив Годжес.

Відповідь не обов'язково буде ядерною і в Росії про це знають, запевнив генерал.

"США дадуть відповідь на використання Росією ядерної зброї, тому що Китай, Північна Корея та Іран спостерігають за цим. Якщо ми не відповідаємо, вони сміливіші", – зазначив він.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний попередив, що не можна скидати з рахунків "обмежену" ядерну війну між Росією та Заходом, сценарій з серйозними глобальними наслідками.

"Існує пряма загроза застосування за певних обставин тактичної ядерної зброї збройними силами Росії. Також не можна повністю виключати можливість прямої участі провідних країн світу в "обмеженому" ядерному конфлікті, в якому вже прямо проглядається перспектива Третьої світової війни", – написав він у статті.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал оцінив можливість застосування РФ ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі