субота, 31 серпня 2013 06:54

Американські дипломати намагалися зустрітися зі Сноуденом

Американські дипломати намагалися зустрітися зі Сноуденом
Фото: http://polit.ru/

Американські дипломати намагалися організувати зустріч з інформатором Едвардом Сноуденом, проте той відмовився з ними зустрічатися. Про це розповів адвокат Сноудена Анатолій Кучерена в інтерв'ю газеті "Коммерсант", опублікованому в суботу, 31 серпня.

За словами адвоката, переговори про можливу зустріч велися з ним. Свою відмову Сноуден обгрунтував тим, " щокампанія, розв'язана проти нього Держдепартаментом США, свідчить виключно про упереджене ставлення до нього і його правозахисної позиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" запросило за Ярмоленка суму у 40 мільйонів євро

Також Кучерена зі слів свого клієнта спростував інформацію, що з'явилася раніше інформацію , що Сноуден нібито ще в Гонконзі зустрічався з російськими дипломатами . За словами адвоката, інформатор не збирався залишатися в Росії і залишився в ній лише тому, що не зміг полетіти до Латинської Америки через анульованого владою США паспорта.

Кучерена відмовився розповісти, де в даний час знаходиться Сноуден, зазначивши лише, що той "в безпечному місці" і чекає на зустріч з батьком, який має прилетіти до Росії. Також Кучерена розповів, що, за його відомостями, в даний час інформатор не спілкується із західними журналістами і не передає їм ніяких нових матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Американські дипломати намагалися зустрітися зі Сноуденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі