четвер, 19 листопада 2020 19:24

Активісти кажуть, що судам довіряють 2,2% українців. У Верховному суді запевняють - більше

Активісти кажуть, що судам довіряють 2,2% українців. У Верховному суді запевняють - більше
У темі судової реформи 2020-ий став роком втрачених можливостей, кажуть експерти. Фото: Reuters

Судам довіряє 2,2% українців, згідно з останніми дослідженнями Центру Разумкова. Це є один із найнижчих показників довіри до державних інституцій в Україні, повідомила експертка Центру протидії корупції Галина Чижик.

Про це було сказано під час онлайн-форуму, пише ZN.UA

Питання довіри до суду прокоментувала голова Верховного суду Валентина Данішевська.

"Ми багато працюємо над тим, щоб керувати (в хорошому сенсі) питаннями довіри, щоб люди відчували позитивні зміни, які відбуваються у судовій системі" – сказала вона.

Голова суду не погодилась з даними соціологів і навела свої цифри.

"Ця цифра (2,2%) людей, які абсолютно довіряють судам. Там ще вимірюється показник скоріше довіряють. Ми дуже прискіпливо вивчаємо ці дослідження для того, щоб розуміти, де нам потрібно посили свою роботу. За нашими оцінками, на початку реформи у 2017 році рівень довіри був приблизно 7%. Зараз, ми бачимо, що в цілому системі довіряють більше 13%. Цей показник зріс майже вдвічі", - зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Надо захватить власть в этой ВРП" - детективи опублікували розмови голови адмінсуду Вовка

Заступник голови правління Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда сказав: у плані судової реформи, це рік втрачених, нереалізованих можливостей, "навіть зі знаком мінус".

"Після припинення повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що я вважаю було зроблено правильно, ВКК до цього часу немає, немає навіть закону, який би дав можливість її сформувати.

Ба більше, невиконана так само обіцянка політиків стосовно перезавантаження Вищої ради правосуддя і тут навіть ті пропозиції, які є стосовно формування нового складу ВКК під лідерством Вищої ради правосуддя, яка є тим органом, який насправді консервує всі негативні практики у судовій системі. Це теж хибний шлях, який приведе тільки до збереження корупційних практик, наявних у судах", – сказав експерт.

У четвер президент Володимир Зеленський заявив західним послам, що до кінця року відновлять кримінальну відповідальність за брехню у деклараціях. Також заявив про судову реформу.

Зараз ви читаєте новину «Активісти кажуть, що судам довіряють 2,2% українців. У Верховному суді запевняють - більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі