вівторок, 03 квітня 2012 13:02

Активістку, яка виступала проти закону Табачника, викликають до суду

Активістку, яка виступала проти закону Табачника, викликають до суду
Катерині Чепурі загрожує штраф у 450 грн. Фото: gazeta.ua

Завтра о 15:40 у Печерському райсуді Києва слухатимуть справу Катерини Чепури з громадянського руху "Відсіч".

"Прийшла повістка, у якій мене звинувачують у організації акції протесту 24 січня біля Клубу Кабміну без подачі повідомлення до мерії, - розповіла вона у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - За статтею 85 адмінкодексу мені загрожує штраф у 450 гривень. Але міліція помилилася. Я цю акцію не організовувала, тому справу виграю".

За її словами, громадські активісти продовжують готувати інші акції.

"Продовжуємо мітинги під Верховною Радою проти законопроекти про мирні зібрання. Партія регіонів планує внести правки до нього. Хочуть ввести кілька суттєвих обмежень. Наприклад, хочуть на рівні закону закріпити відповідальність організатора акції за події на мітингу. Це дуже небезпечно для активістів, адже від усіх провокацій уберегтися неможливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На обговорення закону про вищу освіту з Азаровим не пустили одного із учасників

Нагадаємо, що 24 січня прем'єр Микола Азаров провів зустріч з ректорами та студентами. Обговорювали законопроект "Про вищу освіту". Перед Клубом Кабміну громадська організація "Відсіч" проводила протестний мітинг. Чепуру спочатку не пропускали в середину. Запросили після вказівки Азарова.

Зараз ви читаєте новину «Активістку, яка виступала проти закону Табачника, викликають до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі