понеділок, 27 серпня 2012 15:11

Активіста "мовного" протесту затримували 20 озброєних міліціонерів

Активіста "мовного" протесту затримували 20 озброєних міліціонерів
Сергій Мельниченко каже, що зараз активісти навіть не знають, де саме знаходиться їх затриманий колега. Фото: gazeta.ua

Сьогодні з приміщення Шевченківського районного суду затримали одного з активістів КУПРу Віталія Грузинова. Йому інкримінують спротив правоохоронцям, а також нанесення їм тілешних ушкоджень під час акції протесту проти прийняття "мовного" закону під Українським домом.

За словами Сергія Мельниченка, голови правління КУПР, затримати активіста хотіли прямо у залі суду, де розглядалась інша кримінальна справа — про пошкодження бруківки на Майдані Незалежності під час Податкового майдану.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Сьогодні у нас був розгляд справи щодо Податкового Майдану у Шевченківському суді. Перед засіданням прийшли представники карного розшуку із постановою Голосіївського районного суду про затримання Віталія Грузинова на 72 години та доставки його до суду — за опір працівникам міліції та нанесення тілесних ушкоджень. В суді почався конфлікт, їх було осіб шість, вони прийшли з кайданками. Але прийшов суддя і сказав, що буде судове засідання, запропонував вирішувати усе після цього", - розповів Мельниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра судитимуть "мовного" активіста: "Влада усіх нас воліла би бачити у тюрмах"— Корчинський

За словами активіста, після засідання його ще раз намагались затримати, почалась штовханина, ледь не до бійки.

"Вже на дворі була штовханина — було понад 20 озброєних працівників міліції. Його забрали і доправили до Печерського РУВС. Туди поїхав адвокат, йому сказали, що Грузинова вже повезли в прокуратуру, той чекав його прокуратурі — але його досі нема. Зараз намагаємося з'ясувати, де він є", - зазначив Мельниченко.

На його думку, влада навмисно вишукує тих ативістів, які вже були раніше судимі, щоб показати, що проти неї виступають злочинці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітингувальники не блокували вхід до Українського дому – нардеп

"Точно не памятаю, скільки йому загрожує за статтею, яку йому інкримінують — але це не штраф, а позбавлення волі, і здається не маленький термін. А враховуючи, що він зараз підсудний по кримінальній справі за Податковий майдан...", - додав Мельниченко.

За словами активіста, вони вже звернулись за допомогою до опозиційних народних депутатів, можливо вони зможуть умовити суд відпустити Грузинова на поруки.

Зараз ви читаєте новину «Активіста "мовного" протесту затримували 20 озброєних міліціонерів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі