середа, 12 грудня 2012 14:53

Якщо ви раз погодували макак, то наступний раз вони вимагатимуть - Чорновіл про українсько-російські відносини

Якщо ви раз погодували макак, то наступний раз вони вимагатимуть - Чорновіл про українсько-російські відносини
Фото: novynar.com.ua

Кожен, хто йде на поступки Росії — приречений, оскільки спрацьовує не психологія міжнародної дипломатії, коли на поступку відповідають поступкою, а зоопсихологія, коли на поступку відповідають тиском.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав позафракційний депутат, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Верховної Ради 6 скликання Тарас Чорновіл.

"Ті, хто йдуть на хоч якісь поступки Росії — приречені. Треба розуміти, що вся історія останнього часу російської політики та дипломатії — зводилась до цього. Принцип йшов такий — якщо ти мені щось дав, то ти після цього стаєш залежним від мене", - пояснив він.

"В мене перша вища освіта — біологія, тому я наведу приклад із зоології, бо на превеликий жаль, щодо політиків діє або зоологія безхребетних, або у кращому випадку зоологія приматів", - додав Чорновіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи стане Україна на шлях Білорусі стане зрозумілим після формування нового уряду

Окрім того, політик зауважив, що зоопсихологія дуже добре застосовується до політики "і української, і російської. Якщо ви підгодовуєте шимпанзе, макак на дорогах, десь там в Африці, якщо ви даєте їй банани, чи перекусити щось, і думаєте, що вони будуть ставати на задні лапи, загравати, позувати, то ви дуже помиляєтесь".

"Якщо ви їм щось даєте, то вони розуміють це так, що вони вище за вас стоять в харчовому ланцюгу. Якщо вони вище в харчовому ланцюгу, то вони мають право вами командувати, мають право вас бити та забирати, тому, якщо ви робите якісь поступки для Росії, то спрацьовує не психологія міжнародної дипломатії, яка передбачає дзеркальність відеозображення, тобто поступка на поступку", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Україна обере вектор розвитку у бік Росії, то багатьом політикам буде непереливки - "регіонал"

Також він зауважив, що "спрацьовує зоопсихологія: ви даєте їм поступку, це означає, що ви маєте піти ще піти на поступку, але вони не проситимуть цього, а вимагатимуть. Якщо ви поступилися раз, то російська влада розуміє, що ви стали від них залежними. Оцей момент зоопсихології чомусь не враховує українська влада, коли робить певні поступки Росії".

Нагадаємо, в.о. міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги заявив, що почали збуватися його найстрашніші очікування, оскільки Україна в політичному та економічному сенсі може перетворитися на "Білорусь-2".

Зараз ви читаєте новину «Якщо ви раз погодували макак, то наступний раз вони вимагатимуть - Чорновіл про українсько-російські відносини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі