середа, 25 вересня 2013 16:36

Якщо Україна підпише Угоду з Євросоюзом, дорога в МС їй закрита - Медведєв

Якщо Україна підпише Угоду з Євросоюзом, дорога в МС їй закрита - Медведєв
Дмитро Медведєв. Фото: www.mk.ru

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв зазначив, що його заяву щодо ситуації з підписанням Україною договору про асоційоване членство в ЄС не є ультиматумом, українська сторона як і раніше зможе бути спостерігачем у Митному союзі, але при цьому не зможе стати членом об'єднання.

Про це він заявив на брифінгу після засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав урядів у середу в Астані.

"Це ніякий не ультиматуми, абсолютно. Ми дуже раді тому, що на сьогоднішньому засіданні Вищої євразійської економічної ради на рівні глав урядів були присутні наші спостерігачі - Україна і Киргизстан", - сказав Медведєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна тікає від Росії через її "грубість" і "зарозумілість" - The Economist

Він підкреслив, що якщо говорити про ту стадію, на якій знаходиться Україна в інтеграційному процесі, то оцінка російської сторони полягає в тому, що "як тільки Україна підпише договір про асоційоване членство з Європейським Союзом вона і де-юре і де-факто практично закриє для себе можливості повноцінної участі в МС".

"Спостерігачем, звичайно, можна залишатися", - додав прем'єр.

"У рамках підписаного нами договору про зону вільної торгівлі країн СНД (у ньому беруть участь і Росія, і Україна) нам доведеться застосовувати спеціальний додаток до нього - додаток N6 про захисні заходи у разі загроз економічного характеру, якщо такі будуть", - сказав російський прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Україна підпише Угоду з Євросоюзом, дорога в МС їй закрита - Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

377

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі