середа, 22 січня 2014 21:46

"Якщо на Майдані опозиція програє, всіх пересаджають", - Руслан Крахмилець

"Якщо на Майдані опозиція програє, всіх пересаджають", - Руслан Крахмилець
Фото: lenta-ua.net

"Люди готові боротися до кінця. Протистояння на Грушевському — тому приклад, - вважає 36-річний Руслан Крахмилець, колишній начальник Кременчуцького відділу управління боротьби з організованою злочинністю.

- У тому, що є загиблі, винні дві сторони — діючий уряд та лідери опозиції. Адже складається враження, що вони більше заклопотані не вирішенням даної ситуації, а зароблянням "балів" для майбутніх виборів. Кожен тягне ковдру на себе. Через це не можуть дійти компромісу та визначити конкретний, радикальний план дій".

Руслан Крахмилець засуджує дії силовиків на Євромайдані, вважає їх злочином проти українського народу.

" "Беркутівці" могли не виконувати наказів керівництва. Єдине б їм довелося написати рапорт з поясненням, та понести дисциплінарну відповідальність за невиконання. Але більшість з них обрали інший шлях. Цікаво, якби опозиція вивела на Майдан їхніх матерів та батьків вони з таким же інтузіазмом тиснули на курок? - питає Крахмилець. - Те, що зараз відбувається у Києві — російський сценарій. Але в нас він не пройде. Наш народ доведений до відчаю, тож він стоятиме до кінця. Навіть ціною людських життів".

Також Крахмилець додав:

"Я бачив як працюють працівники спецпідрозділів, то мушу сказати, що це не супербойовики. У них є свої слабкості. У екстремальних ситуаціях вони губляться, не знають що робити. Зараз, на Майдані вони відчувають себе сильнішими, адже йдуть з вогнепальною зброєю проти простих людей. Та не варто забувати, що не лише в міліції, а й серед простого народу достатньо впраних стрільців".

Крахмилець вважає, створення Тимчасового виконавчого комітету, яке запропонував Юрій Луценко, допоможе опозиції перемогти у протистоянні з діючою владою.

"Якщо Янукович досягне своєї мети і розгоне Майдан, то полетять голови. В першу чергу це стосується лідерів опозиції, активістів Майдану. Для людей зараз важливо розуміти, що боротьба триває. Повірити, що вони спроможні боротися за майбутнє своєї країни, висловлювати протест антиконституційним законам, прийнятих у "чорний четвер". Створення комітету має стати для них гарною підтримкою у цій боротьбі".

 

Зараз ви читаєте новину «"Якщо на Майдані опозиція програє, всіх пересаджають", - Руслан Крахмилець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі