субота, 14 липня 2012 09:27

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Якщо Литвин пішов аж на відставку, значить – реально відчув: Янукович закон підпише"

"Якщо Литвин пішов аж на відставку, значить – реально відчув: Янукович закон підпише"
Коли опозиція не ходить на роботу, то хай і гроші не отримує, вважає Речицький Фото: umoloda.kiev.ua

Найраціональнішим кроком для Януковича було би попрацювати зі своєю партією. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив правознавець і політолог Всеволод Речицький.

"Частина "регіоналів" відкликали голоси. За бажання їхня кількість може збільшитися. Так можна ситуацію розсмоктати ізсередини. Причепитися до формальностей, наголосити на незаконності процедури, але не відмовлятися від самої ідеї закону. Це треба робити кулуарно. Однак тут є одне дуже велике "але". Якби таке кулуарне розсмоктування закону було з боку Банкової, то голова Верховної Ради не заявляв би про відставку. Якщо такий політичний важковаговик, як Володимир Литвин пішов аж на відставку, то значить – він реально відчув: Янукович закон підпише", - зауважив він.

Політолог наголосив, що опозиція зробила політичний крок – перестала ходити в парламент.

"Добре це чи погано – не знаю, усе залежить від того, що задумали. Коли опозиція не ходить на роботу, то хай і гроші не отримує", - зазначив Речицький.

За його словами, правильна юридична дія – зібрати підписи 45 депутатів і подати в Конституційний суд щодо невизнання результатів голосування.

"Не в Україні це було б залізною причиною для неухвалення закону. Але в нас усім наплювати на процесуальне право. Адже якщо скасують цей закон, то логічно скасовувати і багато інших", - підкреслив правознавець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодування за мову треба припинити, але сама акція має тривати - Кличко

Повне інтерв'ю Всеволода Речицького читайте у журналі "Країна" № 27 (130) за 12 липня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Литвин пішов аж на відставку, значить – реально відчув: Янукович закон підпише"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі