пʼятниця, 05 листопада 2010 11:13

Якого дідька депутати мають скласти повноваження раніше? - Погребінський

Якого дідька депутати мають скласти повноваження раніше? - Погребінський

У проведенні виборів у 2011 році не має ні правової, ні політичної логіки. Таку думку на прес-конференції висловив політолог Михайло Погребінський.

"Треба взяти паузу і сказати: з цього моменту ми закон і Конституцію порушувати не будемо. Якщо так скажуть, тоді ми живемо за законами Конституції. Скоротити термін повноважень нинішніх депутатів просто неможливо. Їх обрали на 5 років. Якого дідька вони мають піти на рік раніше? Це абсолютно неможливо і не відповідає жодній правовій логіці", - відзначив він.

Політолог не бачить жодних підстав скорочувати термін депутатам.

"Вибачте, вибори проходили по тій Конституції, яка давала їм право бути депутатами 5 років. Те, що законних підстав скоротити їм термін немає, я у цьому абсолютно впевнений", - продовжив Погребінський.

На його думку, для президента немає ніякої політичної користі проводити вибори наступного року.

"Від добра добра не шукають. У парламенті зараз є слухняна більшість - понад 260 депутатів. Вони працюють у руслі політики партії влади. Навіщо ризикувати? Я погоджуюся з тим, що Партія регіонів перемогла на цих місцевих виборах. Але погоджуюсь і з тим, що її перемога була не настільки переконливою, щоб бути впевненими в тому, що вони отримають одноосібну більшість у наступному складі парламенту.

Політичної логіки у проведенні виборів у 2011 році немає, вважає Погребінський.

У свою чергу політолог Володимир Фесенко нагадав, що зараз обговорюються дві дати наступних парламентських виборів: або 2011 рік або 2012 рік восени.

"Якщо буде зберігатися ідея одночасного проведення президентських і парламентських виборів, тоді можна провівши вибори у 2011 році, узгодити дати парламентських і президентських виборів у 2016 році. Якщо вибори провести у 2012 році, узгодити дати буде вже важче", - впевнений Фесенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Якого дідька депутати мають скласти повноваження раніше? - Погребінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі