вівторок, 02 липня 2013 21:46

Якби мешканці Врадіївки не повстали, злочин був би "зам'ятий" - Луценко

Якби мешканці Врадіївки не повстали, злочин був би "зам'ятий" - Луценко
Юрій Луценко. Фото: newsmarket.com.ua

Начальник головного штабу МВС України Володимир Березан запевняє, що МВС розслідувала б інцидент із згвалтуванням в смт Врадіївка Миколаївської області і без масового протесту жителів.

"Я не можу сказати, що якби не люди, які вийшли, то ми б не діяли в рамках законодавства ", - сказав Березан в ефірі" 5 каналу" у вівторок ввечері.

За його словами, співробітники Служби внутрішньої безпеки МВС виїхали на місце події ще до того, як місцеві жителі почали свою акцію біля райвідділу міліції.

У свою чергу, Луценко висловив свою категоричну незгоду зі словами міліцейського чиновника, зазначивши, що якби не люди, які вийшли на вулиці Врадіївки, вимагаючи затримання другого міліціонера, то правоохоронці б "зам'яли" цей інцидент, або ж "крайнім був би таксист" .

Також екс-глава МВС висловив думку про те, що після інциденту у Врадіївці міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку слід було б розпустити весь райвідділ міліції і підібрати нові кадри. Він також підкреслив, що міністру треба було б вибачитися від імені всіх міліціонерів за цю подію. "Я вважаю неприпустимим з боку міністра не вибачитися за це", - сказав Луценко.

Екс-міністр також зазначив, що з боку міліції було бажання "зам'яти, сфальсифікувати цей злочин", так як у міліцейському зведенні спочатку була спотворена інформація про цю подію.

"В Україні відсутня правоохоронна система. Ніщо не становить такої загрози людям, як співробітники правоохоронних органів. У них безкарність, безконтрольність і бандитські завдання від влади. Нормальні люди звідти пішли, або сховалися", - підкреслив Луценко.

З іншого боку, екс-міністр назвав ненормальним факт штурму райвідділу жителями Врадіївки і назвав це крайнім заходом. "Якби люди не повстали, все було б замазано і забуте", - резюмував Луценко.

Разом з тим, заступник прокурора миколаївської області Дмитро Єфименко в ефірі "5 каналу" повідомив, що дані по подіям, що сталися 1-2 липня біля райвідділу міліції внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, їм буде дана належна правова оцінка.

Також, за його словами, в даний час слідчий готує подання до суду для обрання запобіжного заходу співробітнику міліції Еегенію Дрижак, який підозрюється у згвалтуванні, у вигляді арешту.

Крім того, за словами заступника прокурора області, у четвер прокуратура чекає висновку експертизи відеозаписи камер спостереження райвідділу, які прояснять ситуацію з алібі Дрижака.

Зараз ви читаєте новину «Якби мешканці Врадіївки не повстали, злочин був би "зам'ятий" - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі