понеділок, 06 квітня 2009 18:03

Як в БЮТ ставляться до дострокових виборів

Як в БЮТ ставляться до дострокових виборів
Схоже, у БЮТ ніяк не можуть визначитися - "розумні вони чи красиві": за дострокові парламентські вибори чи проти. Так, наприклад, лідер "біло-сердечних" і за сумісництвом прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко постійно декларує своє категоричне негативне ставлення до позачергових виборів, тоді як один із її підопічних, другий віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко раптом виступає із заявою, що БЮТівці вже через тиждень готові домовлятися про одночасні вибори Президента і парламенту.

Однопартієць Томенка Андрій Кожем"якін вважає, що, виступивши з такою заявою, його колега дещо погарячкував.

"Фракція БЮТ на засіданні не обговорювала питання проведення одночасних дострокових парламентських і президентський виборів. Наша позиція залишається незмінною – ми проти дострокових виборів парламенту і Президента", - сказав парламентарій.

Інший БЮТівець, народний депутат Валерій Писаренко, вважає, що Томенко у своїй заяві швидше озвучив власну позицію, ніж позицію партії.

"Я не думаю, що була озвучена саме позиція партії. На сьогоднішній день наша позиція у цьому відношенні не мінялася, ми не бачимо дострокові вибори до парламенту як можливість виведення сьогодні країни. Навпаки, тільки нормальна, конструктивна робота парламенту і уряду може сьогодні забезпечити існування країни у період кризи", - зазначив парламентарій і додав: "Думаю, Томенко у контексті того, що Партія регіонів продовжуватиме блокувати парламент. Хоча і в такому разі ми не можемо йти на шантаж, який Партія регіонів пропонує всій країні, і не повинні йти на дострокові вибори".

У свою чергу, інший БЮТівець - Андрій Сенченко - заявляє, що у БЮТ "готові до виборів цілодобово, на відміну від інших політичних сил".

"Але коли ми говоримо про інтереси країни, ми, як і раніше, вважаємо, що вибори до парламенту невчасні. Потрібно реалізувати назріле питання – президентські вибори", - підкреслив нардеп.

За матеріалом: ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Як в БЮТ ставляться до дострокових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі