понеділок, 22 жовтня 2007 12:22

Ахметов придбав ще дві компанії

Група "Систем Кепітал Менеджмент" завершила угоду із придбання пакетів акцій глинодобувних компаній - ВАТ "Дружківське рудоуправління" і ЗАТ "Вогнеупорнеруд" - у розмірі 45,38% і 50 % відповідно.

Покупцем акцій виступила Компанія UMG (United Minerals Group) Limited (Кіпр) - 100% якої належить групі СКМ і яка здійснює володіння акціями глинодобувних активів групи, повідомляє прес-служба СКМ.

У результаті UMG сконцентрувала пакет акцій ВАТ "Дружківське рудоуправління" у розмірі 90,58 % і цілком консолідувала пакет акцій ЗАТ "Вогнеупорнеруд".

Крім того, Компанія UMG контролює 93,88% статутного фонду АТЗТ "Вагомо", йдеться у повідомленні.

"Компанія СКМ не перший рік є акціонером глинодобувних підприємств. Можна з упевненістю сказати, що ми дуже добре знайомі з особливостями цього напрямку і бачимо потенціал для його росту", - сказав генеральний директор ЗАТ "СКМ" Олег Попов.

За його словами, "досі глинодобувні активи групи являли собою кілька розрізнених підприємств, що оперують на одному ринку і географічно розташовані недалеко один від одного".

"Можливість управління роботою трьох глинодобувних підприємств із єдиного центру дозволить реалізувати потенційні синергії і, ми упевнені, призведе до суттєвого зростання ефективності цього бізнесу, а значить - до зростання його вартості", - упевнений Попов.

100 % статутного фонду компанії SCM (System Capital Management) Limited (Кіпр) належить ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент", що володіє і керує активами в гірничо-металургійної, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа, ритейлі та інших галузях і сферах економіки

У групу СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", ДПЕК, Фарлеп-Інвест, Оптима Телеком, СКМ Фінанс, ІГ "Сегодня", ТРК Україна, Український Ритейл та інші.

90% акцій ЗАТ "СКМ" належить бізнесмену Рінату Ахметову.

B.V. (20%) і ЗАТ СКМ (80%). 100% Metinvest B.V належить SCM (Cyprus), 90% СКМ належить Рінату Ахметову, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов придбав ще дві компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі