середа, 23 вересня 2020 11:42

Ахметов фінансує команду Зеленського - ЗМІ

Ахметов фінансує команду Зеленського - ЗМІ
Зеленського пов'язали з грошима Ахметова. Колаж: "Схеми: корупція в деталях"

Олігарх Рінат Ахметов дає гроші на команду президента Володимира Зеленського і "Слугу народу" – понад $2 млн щомісяця. Про це з посиланням на одного з великих бізнесменів пише "Українська правда".

"На Офіс і на фракцію, хоч там у Ріната своїх і немає, заходить десь 2-2,5 мільйона доларів в місяць. Ясно, що він друг", - сказав співрозмовник.

Ахметов зберігає своє становище, непублічно задобрюючи нову владу: купує по 300 "швидких" для сіл, дає кошти на утримання партії, зазначає видання.

Чи недарма менеджер середньої ланки з його холдингу – Денис Шмигаль – став прем'єр-міністром у березні.

Денис Шмигаль, як і в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, демонстративно дистанціюються від інтересів Ахметова, але питання тарифів для зеленої енергетики чи ТЕС вирішуються значно динамічніше і на порядок ефективніше, ніж для державного Енергоатома.

Притому на каналах медіагрупи Ахметова не критикують прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Зеленський втретє дав інтерв'ю на телеканалі Ахметова

Рінат Ахметов знову очолив список найбагатших людей в Україні. За підсумками 2019 року його статки оцінюють у $7,2 млрд.

Компанія ДТЕК Ахметова з березня не платить оренди за користування 5 шахтами державного об'єднання "Добропіллявугілля". Сума боргу становить понад 100 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов фінансує команду Зеленського - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі