пʼятниця, 24 березня 2017 17:22

Аграрна партія оголосила про збір підписів проти розкрадання землі

Аграрна партія оголосила про збір підписів проти розкрадання землі
"Із завершенням земельної реформи капіталізація української економіки виросте до понад 500 мільярдів доларів" - Віталій Скоцик

В Україні потрібно завершити земельну реформу. До того часу не можна допустити продажу землі сільськогосподарського призначення. "Аграрії" почали збирати підписи проти розпродажу української землі. Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик на земельному форумі у Києві, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми вибрали шлях боротьби за українську землю. Народ це розуміє. Але люди у Верховній Раді, Кабінеті міністрів цинічно хочуть вкрасти землю. Ми ж ідемо шляхом, щоб врегулювати законодавство. Щоб тут були благополуччя і безпека.

Із завершенням земельної реформи капіталізація української економіки зросте до понад 500 мільярдів доларів. Тоді за короткий період можуть з'явитися 3 мільйони робочих місць.

Ми оголошуємо загальнонаціональний збір підписів проти недопущення впровадження купівлі-продажу землі під будь-яким соусом, який хочуть сьогодні зробити.

Зібрати потрібно не менш як 3 мільйони підписів. Маємо зробити це всі разом, всією Україною. У нас не так багато часу для цього. Тому що подання до Конституційного суду (про незаконність мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. - Gazeta.ua) вимірюють місяцями.

Покажемо, скільки мільйонів людей вважають, що торгувати тим, що у серці кожного українця, не можна. Зараз це - завдання українського народу номер один", - заявив голова Аграрної партії.

Участь у земельному форумі взяли понад 500 чоловік. Раніше земельні форуми відбулися у Харкові - для східного регіону, у Львові - для західного та у Кропивницькому - для південного.

Земельна реформа покликана забезпечити розвиток малих і середніх форм господарювання на землі, гарантувати права власності на неї - насамперед власникам паїв. Її завершення має закрити всі лазівки у законодавстві, які можуть використати для подальшого збагачення олігархічні "сім'ї".

Учасники форуму ухвалили резолюцію. Серед законодавчих пропозицій - визначити власниками сільськогосподарських земель винятково громадян, закріпити обмеження щодо площі у володінні однієї особи, провести інвентаризацію і забезпечити роботу відкритого реєстру прав власності на землю, створити Земельний банк для контролю за її обігом, захищати права селян-орендодавців. Усього резолюція пропонує 16 кроків для якісного завершення земельної реформи. Кінцевий варіант концепції земельної реформи мають винести на загальнонаціональний референдум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредит МВФ – це лише ковток повітря для країни, яка хронічно задихається – Скоцик

У жовтні минулого року Аграрна партія провела мітинг під стінами Верховної Ради. Тоді вимагали від депутатів повернути систему оподаткування аграрного сектору, що діяла до 1 січня 2015 року, та продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Зараз ви читаєте новину «Аграрна партія оголосила про збір підписів проти розкрадання землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі