четвер, 08 липня 2010 20:58

Адвокати просять Верховний Суд звільнити Макаренка

Адвокати просять Верховний Суд звільнити Макаренка

Адвокати екс-глави Держмитслужби Анатолія Макаренка просять Верховний Суд скасувати рішення про правомірність утримання його під вартою.

Про це розповів один з адвокатів Макаренко Юрій Сухов.

За його словами, до Верховного Суду передано клопотання про скасування рішення Апеляційного суду Києва, яким було підтверджено рішення Печерського районного суду Києва про обрання запобіжним заходом їх підзахисному утримання під вартою.

Сухов уточнив, що оскарження такого рішення "не передбачено за процедурою в порядку касації".

"Разом з тим, практика Верховного Суду з даної категорії справ і останнє рішення Верховного Суду говорять про те, що такі рішення можуть бути переглянуті в порядку виключного провадження", - сказав він.

Адвокат зазначив, що для того, щоб Верховний Суд прийняв його до розгляду, необхідно, щоб зазначене звернення підтримали 5 його суддів.

У той же час Сухов підкреслив, що не знає, як буде розвиватися ситуація з розглядом цієї справи у зв'язку з внесенням 7 липня Верховною Радою змін до законодавства про судоустрій, яке обмежує повноваження Верховного Суду.

Як відомо, 2 липня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва, який обрав запобіжним заходом для Макаренка утримання під вартою строком на 2 місяці.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати просять Верховний Суд звільнити Макаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі