середа, 17 лютого 2021 14:42

Адвокат родин Небесної сотні розкритикував постанову про Революцію гідності

Адвокат родин Небесної сотні розкритикував постанову про Революцію гідності
295 депутатів підтримали постанову, що визначає значення Революції Гідності

Постанова Верховної Ради про Революцію гідності не має практичного значення. Виглядає, ніби депутатів консультують психологи з шоу-бізнесу. Такі дії розраховані на громадян, які критично не мислять, розповів Gazeta.ua адвокат родичів загиблих майданівців Віталій Титич.

"Застосування мему "розслідування" взагалі недопустиме через 7 років після вчинення цих злочинів. Це вводить в оману наших співгромадян. Усе давно розслідуване і передане до суду. По основних епізодах – ще 2015 року. Я б волів від тієї ж Верховної Ради прийняття конкретного законодавства, яке дасть можливість належним чином розглянути в суді всі ці злочини. Тобто провести судову реформу. Натомість 7 років роблять протилежне. Закони в Україні, які б вони не були, не мають практичного застосування. Бо їхня обов'язковість нівелюється відсутністю покарання. Можуть ще кілька разів ухвалити подібну постанову", - додає Титич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До суду відправили перше обвинувачення у справах Майдану

Постанова називає Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. Наголошує на недопустимості зволікання із розслідуванням справ Майдану, важливості пам'яті про Героїв Небесної сотні, неприпустимості узурпації влади. Засуджує режим президента-втікача Віктора Януковича та протиправну діяльність окремих правоохоронців, військовослужбовців, прокурорів, суддів та інших посадовців.

Підкреслює важливість мирних зібрань і неприпустимість сваволі, важливість європейських цінностей як фундаменту держави.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат родин Небесної сотні розкритикував постанову про Революцію гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі