понеділок, 15 лютого 2021 14:31

До суду відправили перше обвинувачення у справах Майдану

До суду відправили перше обвинувачення у справах Майдану
Розслідування проводили до суду заочно. Фото: ДБР

1-й обвинувальний акт щодо справ Майдану направило до суду Державне бюро розслідувань.

Він надійде за спеціальною процедурою, повідомляє ДБР на сторінці у Facebook.

"Висунули обвинувачення двом цивільним особам, оголошеним в міжнародний розшук, за вчинення у складі злочинної організації викрадення вночі 21 січня 2014 року з Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, катування учасників Євромайдану Луценка І. В., Вербицького Ю. Т., подальшого умисного вбивства останнього, а також за незаконне перешкоджання проведенню зборів, демонстрацій", — написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ виніс рішення щодо порушень прав людини під час Майдану

Розслідування проводили до суду заочно. Водночас обвинуваченим висунули підозри про творення злочинної організації, незаконне позбавлення волі або викрадення, порушення ПДР, умисне вбивство, незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій.

Шевченківський районний суд Києва допитав одну з потерпілих та продовжив запобіжний захід колишньому начальнику Управління СБУ в місті Києві та Київській області Олександру Щеголєву. Його звинувачують в організації силового розгону Майдану 18-19 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «До суду відправили перше обвинувачення у справах Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі