вівторок, 12 березня 2024 10:14

Ядерна загроза: КНДР хоче скористатися зв'язками з РФ

Ядерна загроза: КНДР хоче скористатися зв'язками з РФ
Кім Чен Ин хоче скористатися зв'язками з Росією для визнання ядерного статусу КНДР. Фото: eastnews.ua

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прагне скористатися зв'язками з Росією, щоб досягти визнання КНДР як ядерної держави.

Диктатор не має наміру вести переговори про припинення своєї ядерної програми, заявили в розвідці Сполучених Штатів Америки. У щорічній оцінці загроз, опублікованій офісом директора національної розвідки США, наголошується, що КНДР продовжуватиме використовувати ядерний і звичайний військовий потенціал.

"Кім вважає ядерну програму гарантом безпеки власного режиму та національної гордості. Пхеньян вийшов із періоду найглибшої ізоляції і зараз прагне зміцнити зв'язки з Китаєм та Росією для розвитку торгівлі, дипломатичної підтримки та військової співпраці. Кім може сподіватися, що йому вдасться використати свої військові зв'язки з РФ, які інтенсивно розвиваються, аби досягти своєї мети з міжнародного визнання за КНДР статусу ядерної держави", - йдеться у доповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В розвідці США розповіли, як Китай допомагає РФ

Північнокорейський диктатор рішуче налаштований на розширення арсеналу ядерної зброї і може наказати відновити ядерні випробування.

"Кім продовжуватиме надавати пріоритет зусиллям зі створення потужніших ракетних систем, від крилатих до міжконтинентальних балістичних ракет і гіперзвукових плануючих засобів, призначених для ухилення від протиракетної оборони США та їхніх союзників", - вважають в американській розвідці.

Для цього Північна Корея, в порушення санкцій ООН, намагатиметься збільшити імпорт різноманітних товарів подвійного призначення, насамперед із Росії та КНР.

На тлі старту спільних військових навчань США і Південної Кореї лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проінспектував польову підготовку військ на великій військовій базі в західному регіоні КНДР. Диктатор закликав підвищити готовність країни до війни.

Зараз ви читаєте новину «Ядерна загроза: КНДР хоче скористатися зв'язками з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі