пʼятниця, 26 серпня 2011 18:03

Адамкус погодився приїхати до України під час Помаранчевої революції тільки після дзвінка Квасневського

Адамкус погодився приїхати до України під час Помаранчевої революції тільки після дзвінка Квасневського

Екс-президент Литви Валдас Адамкус спочатку не хотів брати участь у переговорах між кандидатами в президенти Віктором Януковичем та Віктором Ющенком у 2004 році.

Про це йдеться у депеші посла США у Литві Стівена Малла від 29 листопада 2004 року, опублікованій на сайті Wikileaks, повідомляє "Українська правда".

Так, в документі зазначається, що тодішній президент Леонід Кучма телефоном 25 листопада запросив Адамкуса приєднатися до тодішнього польського президента Александра Квасневського в ролі посередника.

Посол з посиланням на старшого радника екс-президента Литви Едімінаса Багдонаса написав:

"Адамкус не дуже хотів долучатися до процесу, але після того, як Квасневський подзвонив йому пізно 25 листопада, Адамкус вирішив приєднатися до місії Квасневського".

"Радники Адамкуса кажуть нам, що поки незрозуміло, як місія Квасневського та Адамкуса співпадатиме з намірами Солани (представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки), але висловили упевненість, що вони вдвох працюватимуть в тандемі", - зазначив Малл у депеші.

Як відомо, під час Помаранчевої революції Солана, Адамкус, Кваснєвський виступили посередниками в переговорах між кандидатами в президенти Ющенком та Януковичем за участі тодішнього президента Кучми.

Зараз ви читаєте новину «Адамкус погодився приїхати до України під час Помаранчевої революції тільки після дзвінка Квасневського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі