понеділок, 23 січня 2012 20:59

Яценюк зрадить опозицію - експерт

Яценюк зрадить опозицію - експерт

Влада не допустить своєї поразки на майбутніх парламентських виборах.

Про це ЛІГАБізнесІнформ заявив глава Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"У опозиції немає шансів отримати більшість у наступному парламенті. Звичайно, якщо вони зможуть перемогти з перевагою, припустимо, в один голос, то зможуть заблокувати будь-якого кандидата на прем'єрський пост від влади. Це дуже не комфортна ситуація для президента. Тому влада зробить все для того, щоб мати хоча б мінімальну більшість", - вважає Погребинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк і Турчинов тихо дурять провінційного Тягнибока

За його словами, якщо опозиція здобуде перемогу, то "неминуче виникне традиційна для українського парламентаризму тема - зрада".

"Найбільш підходящою кандидатурою, на мій погляд, є Яценюк. Якщо йому запропонують посаду прем'єра, то він перейде на бік президента. Звичайно, це буде супроводжуватися тисячею розумних промов на тему "краще я, ніж хтось інший". Правда, після цього він перестане говорити про те, який поганий Янукович", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк пообіцяв "грабіжникам" Януковича влаштувати спецрозслідування

Реагуючи на репліку про те, що Яценюк не раз декларував намір стати президентом, а значить, не захоче собі долі Олександра Мороза, який погодився на коаліцію з регіоналами в обмін на посаду спікера в минулому скликанні Верховної Ради, експерт зауважив, що цей випадок не можна вважати правилом.

"Не можна робити таких висновків з одного випадку з Морозом. Є, звичайно, і такий шанс, що він провалить своє прем'єрство, як, наприклад, провалився Тігіпко. Це не виключено, але й не обов'язково - є безліч чинників", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк зрадить опозицію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі