понеділок, 12 вересня 2011 11:18

Яценюк запропонував саджати нардепів за голосування "за того хлопця"

Яценюк запропонував саджати нардепів за голосування "за того хлопця"

Народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк зареєстрував у парламенті законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо запровадження відповідальності за порушення порядку персонального голосування народними депутатами)".

У цьому документі Яценюк запропонував доповнити ст. 365 Кримінального кодексу ("перевищення влади або службових повноважень") положенням про те, що використання картки іншого депутата має каратися позбавленням волі на строк від п'яти до семи років із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до п'яти років.

"Протягом останнього часу для підтримки того чи іншого законопроекту провладної більшості за відсутності необхідної кількості голосів мають місце випадки передачі особових карток для голосування або їхніх дублікатів іншим депутатам. Однак на сьогоднішній день законодавство не передбачає відповідальності за використання картки іншого народного депутата", - говориться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, Яценюк не вперше намагається добитися встановлення відповідальності за порушення, допущені його колегами з парламенту під час прийняття рішень - аналогічний за назвою і суттю законопроект був зареєстрований їм ще 8 лютого під. Проте 20 квітня - в один з "днів опозиції" - за включення документа до порядку денного сесії проголосували всього 79 депутатів за необхідних 226-ти.

Члени більшості вважають, що законопроект також не буде прийнятий. "Мені здається, що не тільки в більшості, але і в опозиції всі вже зрозуміли, що своїми законодавчими ініціативами Арсеній Яценюк просто піариться. Його ніхто не підтримає", - заявив заступник голови фракції Партії регіонів Микола Комар.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк запропонував саджати нардепів за голосування "за того хлопця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі