вівторок, 11 жовтня 2011 22:06

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Яценюк: "Після звільнення Тимошенко має сісти хтось інший"

Яценюк: "Після звільнення Тимошенко має сісти хтось інший"

Вирок колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко буде скасований.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

"Цей вирок українському народові, цей вирок Тимошенко, який був сьогодні винесений, він буде скасований. Ні в кого навіть не було жодного сумніву в цьому. Цей вирок буде скасований. Тимошенко буде на волі", - заявив політик.

Яценюк розповів, яким чином це буде зроблено.

"Почну винятково з юридичних аспектів. Зараз в Україні є щось на кшталт телефонного закону, понять, домовленостей. Але все-таки є текст, який можна назвати законом. Так от, за цим текстом буде обов'язково відповідне рішення суду оскаржено до апеляційної інстанції. Це перше", - зазначив лідер партії "Фронт Змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк пов'язав засуджену Тимошенко з ізольованою Україною

На його думку, у випадку, якщо політична інстанція не скасує цей вирок, буде касаційна інстанція і буде оскарження до Європейського суду з прав людини.

"Шанси того, що цей вирок суду буде підтриманий Європейським судом з прав людини рівні нулю. Іншими словами, цей вердикт буде скасований. Але якщо буде звільнена Тимошенко, а вона буде звільнена, то хтось інший має сісти в тюрму. І той інший сяде – за незаконне звинувачення, за незаконне рішення суду. Це так просто не минеться. І не відіграє ролі, який далі буде розвиток подій", - переконаний Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: "Після звільнення Тимошенко має сісти хтось інший"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі