вівторок, 21 травня 2013 07:36

Яценюк не проти, аби з єдиним кандидатом у президенти опозиція визначилася ще у першому турі

Яценюк не проти, аби з єдиним кандидатом у президенти опозиція визначилася ще у першому турі
Фото: 24tv.ua

В опозиції ще думають над тим, чи визначатися з єдиним кандидатом вже у першому турі.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ми як опозиція дали на відповідь: ми чітко сказали, що план Віктора Януковича по одно туровим виборам, коли він хоче, щоби  фактично в один тур в Україні вибирався президент України – не відбудеться. А якщо він відбудеться, то опозиція на Софіївському майдані взяла на себе політичне зобов'язання підписала його: висунути єдиного кандидата в президенти у випадку, якщо в країні будуть одно турові вибори", - підкреслив він.

Яценюк додав: "Все, де ми домовлялися – нам вдавалося. І ту  нам вдасться".

"Так, ми три опозиційні сили і ми різні. Це природно. Але ми єдині в бажанні змінити Україну і довести, що наша країна може бути успішною",  - підкреслив він.

Відповідаючи на зауваження, що все таки не всього досягли опозиціонери з того, що обіцяли, Яценюк підкреслив:

"Мало хто сподівався, що три опозиційні сили, у кожної з яких, відверто кажучи, є кандидат в президенти України, що вони сядуть за стіл переговорів і в короткий період напишуть:  так – у нас буде єдиний кандидат в президенти, якщо це будуть однотурові вибори і так – ми підтримаємо кандидата в президенти від позиції, який вийде в другий тур. Моя позиція: нам треба спробувати домовитися про те, щоби не залежно від того,  скільки буде турів виборів, опозиція вийшла з єдиним кандидатом вже у першому турі. Але ми на цьому шляху".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк не проти, аби з єдиним кандидатом у президенти опозиція визначилася ще у першому турі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі