середа, 01 червня 2011 14:37

Яценюк каже, що виборів в Україні не буде

Яценюк каже, що виборів в Україні не буде

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк вважає, що справжніх виборів в Україні в нинішніх умовах не буде.

Про це він заявив журналістам, відповідаючи на питання, як вплине кримінальна справа проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко на передвиборчу ситуацію.

"Виборів-то у країні не буде. Це війна за владу, яка називається вибори. У цій війні будуть загиблі, полонені, будуть ті, що програли й ті, що виграли. Тому вплив безпосередньо цього факту на виборчий процес украй мінімальний, бо до виборів півтора роки, і всі забудуть і про арешти, і про все інше", - зазначив екс - керівник парламенту.

Він також назвав кримінальні справи проти чиновників з уряду екс-прем'єра Юлії Тимошенко шоу.

"Це (переслідування колишніх чиновників) може бути цікаве шоу, його можна подивитися по телевізору в новинах декілька разів, про те, як чи то колишнього президента, чи то колишнього прем'єра викликали на допит у генеральну прокуратуру. Але це шоу дуже швидко закінчується, тому що гаманці порожні", - сказав Яценюк, додавши, що економічні проблеми так не вирішиш.

"Якщо мені пам'ять не зраджує, президент задекларував 24 реформи. Для того щоб реалізувати в будь-якій країні 24 реформи, треба мати як мінімум 10 президентських термінів. Дуже б хотілося, щоб не 24, а дві реформи були оголошені й найголовніше - вони були реалізовані", - сказав він.

Яценюк заявив, що як опозиціонер він "жорстко критикує й буде критикувати" усе, що роблять представники влади, тим більше що "вони щодня дають неймовірне підґрунтя для цього".

Він додав, що опозиція завжди пропонує свою альтернативу, "але їм така альтернатива не цікава".

"Я думаю, що їм поки навіть країна не цікава. Їм поки дуже цікаве відчуття влади, відчуття того, що вони прийшли. І це все. І це, до речі, основна проблема", - сказав Яценюк.

"У принципі, таких повноважень в Україні, як президент Янукович, ніхто не мав ніколи протягом 20 років, їх не було навіть у президента Кучми. Тому поки відбувається процес насолоди. Але я впевнений у тому, що потім піде процес протверезіння", - вважає він.

Яценюк додав, що справа не лише в президенті Януковичі, але й у його оточенні.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк каже, що виборів в Україні не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі