середа, 19 січня 2011 13:53

Яценюк і Кириленко не прийдуть на мітинг Тимошенко

Яценюк і Кириленко не прийдуть на мітинг Тимошенко

Заявку на проведення віче на Софійській площі, яке, як відомо заплановане на 22 січня була подана ще минулого року.

Про це на прес-конференції заявив один з організаторів акції протесту опозиції Михайло Ратушний.

За його словами, участь у мітингу підтвердили практично усі опозиційні партії з патріотичного спрямування за виключенням "За Україну" та "Фронту змін".

"Підтвердження від них ще не має, але сподіваюсь, що вони приєднаються. Отримали також підтвердження від патріарха Філарета та кардинала Любомира Гузара", - зазначив нардеп другого скликання.

Ратушний також прогнозує, що в акції візьме участь близько 10 тисяч людей.

"Завтра планується нарада у КМДА за участі міліції, представниками правоохоронних орагнів. Що ми цим хочемо сказати. Нас дуже сильно схвилювала заява про підготовку провокацій, що готуються і кровопролиття. Ми хочемо запевнити, що організатори не будуть здійснювати ці провокації", - зауважив політик.

У свою чергу, інший організатор - Володимир Василенко запевнив, що організатори акції будуть вживати заходів аби не допустити провокацій.

"Зокрема по периметру стоятимуть представники українського козацтва. А ці заяви Могильова... Це лише залякування українців аби люди не приходили. Хочуть аби й кияни не прийшли, побоюючись за своє життя", - запевнив юрист..

Як розповіли організатори мітинг розпочнеться о 14.00 і триватиме 2 години. Розпочнеться літургією. Потім плануються виступи політиків та громадських діячів. Зокрема виступатиме екс-прем'єр Юлія Тимошенко, голова Львівської облради Олег Панькевич, один з претендентів на посаду мера Харкова Арсен Аваков, а також делегації кримських татар, делегацій з Донецької та Луганських областей.

Раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала українців взяти участь в акції опозиції на Софійській площі.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція має інформацію про підготовку провокацій під час акцій опозиції.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк і Кириленко не прийдуть на мітинг Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі