субота, 27 серпня 2016 22:44

Я не вірю у повномасштабне вторгнення Росії в Україну - Тука

Я не вірю у повномасштабне вторгнення Росії в Україну - Тука
politica-ua.com

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука пояснив, чи варто готуватись Україні до повномасштабного вторгнення Росії.

Про це він розповів у інтерв'ю "Корреспонденту".

"Я не вірю у можливість повномасштабного вторгнення. Єдине, боюся, що у хлопців на кордоні з Кримом, де вони стоять навпроти росіян, здадуть нерви, і буде привід для нової провокації", - розповів Тука.

Він відзначив, що українським суспільством легко маніпулювати, бо більшість громадян країни ніколи у житті не залишали територію свого проживання.

"У будь-якому конфлікті є дві сторони. Тому мир залежить не тільки від нас, і навіть не стільки. На 90% він залежить від Кремля. Головна мета, яку зараз переслідують Путін і компанія, це не захоплення нових територій. Проект "Новоросія" зазнав краху - вони проковтнули надто великий шматок і подавилися", - додав Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдає голуба миру - Тука

На його думку, вже є достатньо помітний ефект від санкції Заходу, тож Путіна зараз турбує не те, як розгорнути війну з Україною, а як позбутися санкцій.

"Міністр фінансів Росії заявляє, що якщо ситуація не зміниться, то фінансовий резерв накриється вже в лютому наступного року. Санкції не дають миттєвого ефекту, але вони щодня потроху підточують", - підкреслив Тука.

Нагадаємо, у Москві відреагували на бажання Пентагону негайно перевірити російські війська.

Зараз ви читаєте новину «Я не вірю у повномасштабне вторгнення Росії в Україну - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі