вівторок, 23 жовтня 2012 00:00

80% членів комісій - "регіонали" і за ними треба спостерігати - Данилюк

80% членів комісій -  "регіонали" і за ними треба спостерігати - Данилюк
Олександр Данилюк: у влади в запасі 30% людей, за яких можна "проголосувати". Фото: donetskie.com

Члени комісій від опозиції мають контролювати  у день голосування дії інших.

Про це в ефірі 5 каналу сказав координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"Якщо 80% членів комісії – це "регіонали", то немає контролю за видачею бюлетенів. Це величезні цифри", - наголосив він.

За словами громадського активіста, активно на виборах використовуватимуть списки людей, які точно не голосуватимуть.

"До цієї програми підключені дільничі міліціонери, працівники ЖЕКів. У  них є чітко в запасі 30% людей, за яких можна проголосувати", - пояснив він.

Данилюк пояснив, як цей механізм працюватиме безпосередньо на дільниці: "Приходить особа на дільницю, у неї в паспорті олівцем стоїть, наприклад, наскрізний номер 151, вона підходить до визначеного члена комісії, а їх 80% - це "регіонали", видають йому бюлетень за особу, яка ніколи голосувати не буде. Вона проголосувала і  пішла на іншу дільницю. Сто осіб на одному окрузі можуть забезпечити перемогу мажоритарнику, який взагалі не має підтримки. Це колосальна проблема".

Аби убезпечити це, необхідно, щоб представники опозиції та спостерігачі стежили за діями всіх членів комісії.

"Перше, опозиційні кандидати повинні наполягти на тому, щоб їхні члени комісії не брали участь в жодній роботі взагалі окрім нагляду за іншими членами комісії при видачі бюлетенів. Офіційні спостерігачі від політичних партій і громадських організацій так само мають контролювати видачу бюлетенів", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «80% членів комісій - "регіонали" і за ними треба спостерігати - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі