понеділок, 23 квітня 2018 19:48

7% ВВП на оборону і шкільні уроки про НАТО: депутат радить скористатися досвідом Грузії

7% ВВП на оборону і шкільні уроки про НАТО: депутат радить скористатися досвідом Грузії
Безпека України та Грузії є критично важливою для безпеки Європи. Фото: відкриті джерела

Грузія виділяє значні кошти на модернізацію та переоснащення сектора оборони, а також на прогресивну систему логістики. Подібний досвід може використати і Україна.

Про це у Facebook написала народний депутат із "Блоку Петра Порошенка" Ірина Фріз.

Парламентарій поділилася враженнями із семінару про НАТО в Батумі.

"Декілька важливих, на мій погляд, тез із виступу міністра оборони Грузії Левана Ізорії, які Україна має взяти на озброєння.

Грузія з цього року спрямовує не два відсотки ВВП, а сім. Головні напрямки використання: модернізація та переоснащення сектора оборони, а також впровадження прогресивної системи логістики;

створений спільно з Альяносом Центр передової підготовки експертів;

впроваджується окремий спецпредмет (!!! так, це говорить міністр оборони) у школах та ВНЗ про НАТО. Молодь отримуватиме більше інформаціі про демократичні цінності та переваги НАТО. Щоб усвідомити, на яких засадах ми будуємо нашу державу і що вони мають потім зміцнювати", - повідомила вона.

Нам не потрібно говорити про холодну війну, в нас п'ятий рік іде реальна війна

"Історично Батумі був останнім форпостом незалежної демократичної Грузії перед тим, як Червона армія окупувала цю землю. Сьогодні і Грузія, і Україна продовжують боротьбу за свій суверенитет проти армії правонаступниці СРСР - Росії. Продовжують рух реформ на шляху євроатлантичної інтеграції.

Наші держави мають послідовну підтримку від країн-членів НАТО. Адже безпека Грузії та Чорноморського регіону є критично важливою для безпеки Європи. Саме тому і Євросоюз, і НАТО має підтримувати динаміку інтеграційного руху", - написала нардеп.

Також вона наводить цитату посла України в Грузії Ігоря Долгова: "Україні не потрібно доводити, чому ми маємо бути в НАТО. Ми вже робимо свій внесок у безпеку євроатлантичного регіону. Нам не потрібно говорити про холодну війну, в нас п'ятий рік іде реальна війна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол розповіла про допомогу США Україні

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «7% ВВП на оборону і шкільні уроки про НАТО: депутат радить скористатися досвідом Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі