неділя, 16 березня 2014 14:32

54 новітніх російських бронетранспортери вже в Севастополі, їх можуть обкатати в "бойових умовах" - експерт

54 новітніх російських бронетранспортери вже в Севастополі, їх можуть обкатати в "бойових умовах" - експерт
БТР 82-А. Фото: r52.ru

Росія перекинула до Севастополя 54 новітніх бронетранспортери. Ймовірна мета - випробування в "бойових умовах".

Про це написав на своїй сторінці в Facebook експерт і керівник українського Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Наші джерела зафіксували прибуття в Севастополь 54 одиниць новітніх російських бронетранспортерів БТР 82А. Судячи з усього, таким чином росіяни вирішили обкатати нову машину в "бойових умовах" - БТР- 82А офіційно прийняли на озброєння російської армії лише в лютому 2013 року, рік тому", - пише він.

За його словами, більш старі моделі нинішня значно перевершує.

"Машина являє собою глибоку модернізацію БТР -80А, що перебувають на озброєнні і перевершує свого попередника практично за всіма показниками. Маса - 16 тонн. Машина оснащена дизельним двигуном з турбонаддувом потужністю 300 кінських сил. Бронетранспортери також мають допоміжні дизельні генератори, які дозволяють бортовому устаткуванню працювати навіть при вимкненому основному двигуні. Озброєння - 30 -мм автоматична гармата 2А72 і танковий кулемет ПКТМ калібру 7,62 міліметри", - пише Дмитро Тимчук.

Відзначається, що за версією міжнародного журналу Army Technology восени 2013 р російський БТР-82А поряд з українською БТР-4 увійшов у ТОП-10 кращих бронетранспортерів світу за показниками захисту вогневої потужності і мобільності.

Зараз ви читаєте новину «54 новітніх російських бронетранспортери вже в Севастополі, їх можуть обкатати в "бойових умовах" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі