середа, 04 вересня 2013 17:10

31% українців проти Угоди про асоціацію з ЄС - опитування

31% українців проти Угоди про асоціацію з ЄС - опитування
Фото: zn.ua

49% українців вважають, що Україні необхідно підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом. Про це свідчать дані опитування донецької компанії Research & Branding Group.

У свою чергу, 31% українців не підтримуюють таку позицію. Найбільше число прихильників асоціацію з ЄС знаходиться на Заході України ( 74%). У Центральному регіоні також більшість жителів вважають необхідною асоціацію України з ЄС ( 57%). Не так однозначно до необхідності підписання Угода про асоціацію з ЄС ставляться на Півдні і Сході України. На Півдні країни співвідношення противників і прихильників асоціацію з ЄС становить відповідно 45 % і 38 %, а на Сході - 43 % і 29 %.

Якби українцям належало зробити однозначний інтеграційний вибір у серпні 2013 року, то співвідношення прихильників європейської та євразійської інтеграції України склало б 45% на 36 % на користь вступу в ЄС. При цьому кожен п'ятий житель України ( 19 %) в даний час не готовий зробити однозначний вибір на користь того чи іншого вектора інтеграції країни.

Опитування Research & Branding Group проводилось 20-31 серпня 2013 методом особистого інтерв'ю в 24- х областях України , АР Крим , містах Київ і Севастополь. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область) , статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2079 чоловік. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2.

Зараз ви читаєте новину «31% українців проти Угоди про асоціацію з ЄС - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

189

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі