понеділок, 19 грудня 2011 11:39

15 людей запакували в автозак під вікнами адміністрації Януковича
5

Затримані "купрівці" у Печерському райвідділі
Фото: Фото Володимира Ар'єва з Facebook

Біля Адміністрації президента міліція затримала 15 людей, які мали намір провести акцію на тему євроінтеграції України.

Про це Gazeta.ua повідомив голова правління "Порядок і достаток" Олександр Місюра.

На вул. Банкову рушили близько півсотні представників організацій Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР), "Порядку і достатку", Чорного комітету, "Братства Св. Луки". Прийшли з прапором Євросоюзу, державним прапором. Рухалися із Інститутської на Банкову. Але до Адміністрації президента їх не пустили — став кордон міліції, поставили залізні паркани.

"Ми проводили акцію "Нас — в Європу". Сергій Мельниченко вимагав, щоб нас пропустили, бо акція була заявлена. Під'їхав автобус "Беркута" на чолі з підполковником Оніщенком. Стали хапати всіх, хто перший попався і кидати в автозак. Били ногами по ногах. Скручували руки і вкидали всередину. Всього — 15 людей. Ярослава Пугачова з "Братства" вискочила на капот автозака і вимагала дотримання права на свободу мирних зібрань. Запакували людей за кілька хвилин і поїхали", - розповів Місюра.

Своїх людей в цей час привели на акцію народні депутати від БЮТ-"Батьківщини", зазначив Місюра. За його словами, коли вони побачили, що учасників акції везуть у відділ міліції, "бютівець" Сергій Пашинський поїхав за ними. Наразі прихильники БЮТ стоять неподалік Адміністрації президента. Кричать: "Свободу не спинити".

Нагадаємо, о 12 годині в Адміністрації президента має розпочатися XV Саміт Україна – Європейський Союз.

Зараз ви читаєте новину «15 людей запакували в автозак під вікнами адміністрації Януковича ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі