неділя, 28 жовтня 2012 16:57

147 мешканців Дарницького району викинули зі списків. Суд не поновив жодного

147 мешканців Дарницького району викинули зі списків. Суд не поновив жодного
Фото: tsn.ua

147 мешканців 212 округу написали заяву до Дарницького районного суду з вимогою поновити їх у списках виборців станом на 15.00 у день виборів. Половина з них не бачила себе у попередніх списках виборців, половина через хворобу або безпечність виявила свою відсутність у списках лише 28 жовтня. В будівлі суду люди вишикувалися у довжелезну чергу, частина сидить на лавочці перед судом.

"16 жовтня я прописалася на Срібнокільській, 8", - розказує мешканка Києва Надія Павлова, 22 роки.  – "17 жовтня пішла на вулицю Кошиця включитися в державний рестр виборців. Мені сказали: "Так, вас включили". Сьогодні приходжу, а голова виборчої комісії каже, що мене у списках нема. І додає: "Можете написати скаргу, але її ніхто розглядати не буде, можете подати до суду, але вас все одно не включать".

"З нашої родини мене і ще одного родича не було у списках. Ми пішли в четвер сюди. Попросили листок і ручку. Нам у 118 кабінеті сказали: "Заповнюйте заяву олівцем", - каже 19-річна Марта Симонович, прописана на проспекті Бажана, 24/1. -  У нас навіть олівця не було, нам сказали: "То приходьте в день виборів, ми будемо працювати". Прийшли, а нам сказали, що тепер уже пізно. Людей нахабно ввели в оману, ще й насміхаються".

"Нікому нічого не відмовляється, ручки і папір лежать в коридорі, ідіть,беріть і пишіть, - каже помічник судді Олексій Медведь, - люди можуть казати, що хочте, але все в нас відбувається з дотриманням закону".

Багато людей пенсійного віку. 82-річний Григорій Нижник, прописаний на вулиці Драгоманова, 1е відпросився з лікарні після інфаркту. На дільниці виявив, що його нема у списку.
"Я війну пройшов! – обурюється чоловік. – А мене до списків не внесли. В суботу на дільницю приходив уточнював, сказали, що я є".

"Я не буду нічого коментувати, - каже Gazeta.ua суддя, що підписалася на всіх відмовах під заявами про поновлення у списках виборців. На її дверях висить табличка "Набудович І. О". – Ідіть у 207-ий кабінет".  Цей кабінет виявляється зачиненим.

"Єдина порада в цьому випадку – перевіряти себе не в попередніх списках, а в уточнених, - каже юрист, адвокат з адміністративних справ Дмитро Назарець, 39 років. - Бо 25 жовтня вже були уточнені списки виборців, а 26-го спливав день подання скарг до суду. Потрібно було в ці два дні з'ясувати це, тоді були шанси подати позов до суду, який по закону подається не пізніше, ніж за два дні до дня голосування. Шансів у людей проголосувати зараз ніяких. У відмові їм написали, що вони можуть подати скаргу дло Апеляційного суду, але цей суд відмовить їм. Це велика вада державного механізму реєстру виборців. Бо не зрозуміло, за яких підстав людей виключили зі списків. Чому люди, що були в попередньому списку, в остаточний не потрапили?  Або хтось цілеспрямовано викреслював людей зі списків виборців, або це технічна якась проблема. У нашому районі такі справи розглядають два суди – Дарницький і Дніпровський. Кажуть, у Дніпровському районі ображених іще більше. Тобто, щонайменше 400 осіб пішли до суду. Це люди, які не полінувалися витратити свій час. Я думаю, що один із трьох-чотирьох пішов до суду, інші пішли додому. Всіх разом набереться десь 1200 людей".

Зараз ви читаєте новину «147 мешканців Дарницького району викинули зі списків. Суд не поновив жодного ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі