вівторок, 12 липня 2022 16:43

10 росіян подалися по візи в Україну

10 росіян подалися по візи в Україну
Візовий режим для росіян Україна запровадила 1 липня. Фото: ДПСУ

Станом на 11 липня десятеро росіян звернулися за візами на в'їзд до України.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, пише "Суспільне".

"За другий тиждень з'явилося 10 візових анкет. Станом на 11 липня 10 громадян Росії звернулися за українськими візами, надавши відповідні документи. Ми говоримо про шість короткострокових віз. Це люди, які мають бажання відвідати Україну з приватною метою, а також чотири довгострокові візи – на возз'єднання з родиною", – розповів речник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський дизайнер-окупант виліз на Запорізьку АЕС

Росіяни подавалися через українські дипустанови за кордоном, оскільки в РФ поки що зробити це не можна на, бо відповідні центри ще не запрацювали.

Подавалися у чотирьох країнах: Німеччині, Польщі, Киргизстані та Угорщині.

Розглядатимуть документи і виноситимуть рішення про надання віз довше 10 днів. Скільки займе цей процес, поки що неясно.

"Якщо брати стандартну візову процедуру, це 10 днів. Але враховуючи те, що шукачами візи є громадяни держави-агресора, тут буде здійснюватися ретельніша перевірка, тому термін розгляду візи буде довшим, ніж 10 днів", – сказав Ніколенко.

Для росіян застосують посилену перевірку, щоб точно перевірити, чи особа не становить загрози нашій безпеці.

З 1 липня в Україні почав діяти візовий режим для громадян РФ.

У травні президент Володимир Зеленський підтримав петицію щодо запровадження візового режиму для громадян РФ. Кабінет міністрів ухвалив рішення про такий режим.

Торік у листопаді петиція до президента про заборону громадянам РФ відвідувати територію України набирала необхідні 25 тис. голосів. Підписи зібрали за 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «10 росіян подалися по візи в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі