субота, 14 травня 2011 13:16

Прем'єр Греції: Греція не вийде Єврозони і не оголосить дефолт

 Прем'єр Греції: Греція не вийде Єврозони і не оголосить дефолт

Греція має намір повністю виконати свої боргові зобов'язання і не збирається відмовлятися від євро, заявив у суботу прем'єр-міністр країни Йоргос Папандреу.

Греція не оголосить дефолт зі свого  боргу і не залишить єврозону, сказав грецький прем'єр в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

Греція рефінансує свій 330-мільярдний борг за рахунок 110-мільярдних кредитів ЄС і МВФ, проте сама сума боргу росте в абсолютних цифрах. Ринки вимагають від Афін занадто великих відсотків за кредитами, щоб країна могла сподіватися на самостійні запозичення в середньостроковій перспективі.

"Я сподіваюся, що цього не станеться, що ми зможемо вийти на ринок, хоча б частково, якщо в 2012 році у нас будуть додаткові резерви. Але це не ми вирішуємо, як відреагують ринки", - сказав прем'єр.

За його словами, пріоритетом у політиці країни стане велика програма приватизації, яка, як раніше повідомляв уряд, складе до 50 мільярдів євро. Це дозволить дещо знизити борг і дасть поштовх економічному зростанню, сподіваються в Афінах.

Варто зазначити, що 85% міжнародних інвесторів вважають, що Греції не уникнути дефолту. Більшість пророкують таку ж долю Португалії та Ірландії. Про це свідчать дані щоквартального опитування, яке агентство провело серед 1263 інвесторів, аналітиків і трейдерів, які є його передплатниками

Зараз ви читаєте новину « Прем'єр Греції: Греція не вийде Єврозони і не оголосить дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі