субота, 12 жовтня 2024 07:48

Трамп зібрався на Марс, а в Малюка - новий бойовий Baby

Трамп зібрався на Марс, а в Малюка - новий бойовий Baby

Кожен тиждень, вже впродовж кількох років, починається з новини про те, що на нас чекають історичні рішення та історичні події. Ми живемо в історичні часи. І ці історичні часи нам, як історичним людям, вже обридли, як гірка редька. Хочеться часів менш історичних, і просто собі звичайних, банальних, не цікавих для історії. Але - маємо, що маємо…

Тож, з історичних рішень цього тижня поки відомо про такі: Нідерланди передали Україні нову партію F-16, і обіцяють дати ще найближчим часом. Напередодні, минулого тижня, український винищувач на Донеччині показово й ефектно покарав російську "сушку" в синьому небі. А від Великої Британії Україна отримала фінансування у обсязі $4,6 мільярдів. Вони підуть на закупівлю зброї у британського ВПК. То - добрий ґешефт, взаємовигідний. Ще Британія надасть нам додаткові самохідні артилерійські установки AS-90 "у значній кількості".

Франція на початку наступного року передасть Україні винищувачі Mirage 2000, оснащені новими видами озброєнь класу "повітря-земля". Тож навесні матимемо розвагу: відрізняти F-16 від "міражів"

Франція на початку наступного року передасть Україні винищувачі Mirage 2000, оснащені новими видами озброєнь класу "повітря-земля". Тож навесні матимемо розвагу: відрізняти F-16 від "міражів". Німеччина доставила в Україну нові батареї зенітно-ракетного комплексу IRIS-T SLM та IRIS-T SLS. Крім того, німецький парламент схвалив виділення 400 мільйонів євро на підтримку України в 2024 році, а ще - сформував новий пакет допомоги на 600 мільйонів євро, який включатиме системи ППО Iris, Skynex та Gepard. Всього ж, до кінця року, за словами канцлера Шольца, Німеччина з партнерами надасть пакет військової допомоги на суму 1,4 мільярда євро.

Орбанівська Угорщина блокує шести мільярдний пакет допомоги Україні, але ЄС знайшов спосіб обходу блокування, - повідомляє Bloomberg. Держави ЄС зроблять добровільні внески до Європейського фонду миру. У середу посли ЄС досягли згоди щодо надання Україні кредиту в розмірі 35 мільярдів євро.

Успіхи Сил оборони цього тижня виглядають так: на день народження Путіна уражено нафтобазу в Феодосії, на території окупованого Криму. Це найбільший паливний термінал окупантів. Горить вже тиждень, пожежі присвоєно статус стихійного лиха. Хоча справжнє "стихійне лихо" - це присутність окупантів на нашому півострові. В ніч на середу українські БПЛА завдали результативного удару по 67-му арсеналу ГРАУ в місті Карачів, Брянської області. Площа складів - 3,5 км. Там зберігалися боєприпаси з КНДР та КАБи. Горить і детонує.

Ударна група Військово-Морських сил та СБУ атакували базу зберігання шахедів в Краснодарському краї. Було їх там, за попередніми даними, 400 штук. Зафіксовано вторинну детонацію. Поцілили! Дрони СБУ, ГУР та ССО здійснили атаку на військовий аеродром РФ "Ханська". Під час атаки на летовищі перебувало одразу 57 російських бойових і тренувальних літаків та гелікоптерів. Про результати - трохи згодом.

За своєї першої каденції президент Трамп радився з "другом Владіміром", чи надавати йому військову допомогу Україні?

Дональд Трамп на мітингу в Пенсильванії пообіцяв полетіти на Марс найближчим часом. Хай би собі й летів. Разом з Маском, Путіним - і назавжди. Курйозну історію розповів колишній держсекретар США Рекс Тіллерсон. За своєї першої каденції президент Трамп радився з "другом Владіміром", чи надавати йому військову допомогу Україні? Хайгосподьмилує! Бережи, боже, Америку - від дурнів передусім.

Ібрагім Амін аль-Саїд, якому запропонували очолити Хезболлу після вбивства двох її попередніх керівників, рішуче відмовився від кар'єрного росту, і заявив, що хоче присвятити своє життя служіння богові. То є правильний вибір, бо в лідерів Хезболли останнім часом щось зі здоров'ям нетойво… Пороблено… Тим часом в Ірані заарештовано командувача Корпусу Вартових Ісламської Революції Ісмаїла Каані, за підозрою в шпигунстві на Ізраїль. Вартові революції нині вже не ті - суцільна зрада кругом. Зрада і страх. Президент США Джо Байден в розмові з ізраїльським прем'єром Нетаньягу попросив не завдавати удару по іранських ядерних об'єктах та нафтових терміналах. А Нетаньягу відповів, що було б не розумно не скористатися історичним шансом.

До американської Флориди дійшов ураган "Мілтон". Він виявився не таким страшним та руйнівним, як передбачалося раніше. Як хтось пожартував в мережах, найбільше шкоди "Мілтон" завдав Україні. Бо саме через нього було перенесено зустріч у форматі "Раймштайн".

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте закликав союзників по блоку зневажити будь-які "червоні лінії" Путіна та ядерні погрози. Альянс готовий адекватно відповідати на будь-який сценарій подій

Новий Генеральний секретар НАТО Марк Рютте закликав союзників по блоку зневажити будь-які "червоні лінії" Путіна та ядерні погрози. Альянс готовий адекватно відповідати на будь-який сценарій подій, - сказав Рютте. - Допомога Україні триватиме! Це добре, що в НАТО додалося яструбів, нам на користь. Бо "голуби миру" всіх притомних трохи втомили.

А українці тим часом вчаться святкувати нові свята. 9-го жовтня - Друга річниця першого підриву Кримського мосту. Унікальна й зухвала спецоперація Служби безпеки України, яка показала, що ми можемо не тільки огризатися, а й атакувати. Ця офензива додала нам всім віри в себе. "Можем повторіть!". А днями в СБУ презентували нове покоління морських надводних дронів "Sea Baby". Про їхній потенціал розповів "однофамілець" дронів генерал Василь Малюк. Зокрема дрони навчилися повертатися додому після виконання завдань. І це чисто українська господарська філософія: добро не має пропадати!

Міністерство освіти України підтримало повну заборону російської мови в школах, включаючи перерви між уроками. І це правильно: розлюднення має починатися змалечку. Це також цілком собі історична подія. Ми живемо в історії, ми історію творимо. Сьогодні ми від неї трохи втомлені, але згодом будемо цим пишатися. Тримаймося!

Зараз ви читаєте новину «Трамп зібрався на Марс, а в Малюка - новий бойовий Baby». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі