субота, 22 червня 2024 09:57

Диктатори об'єднуються, але Україна живе і перемагає

Диктатори об'єднуються, але Україна живе і перемагає

На Женевському саміті миру Сполучені Штати Америки повідомили про спеціальний транш для України в обсязі $1,5 млрд для відновлення енергетичного сектору. Це більш ніж актуально, особливо на тлі постійних стабілізаційних вимкнень електроенергії та "погроз" від "Укренерго" про тяжку зиму, яка нас чекає. Окрім того, це, очевидно, єдиний справжній результат і наслідок саміту. Те, що можна "помацать". В усьому іншому Женевський саміт виявився здебільшого декорацією і "бла-бла-бла". Втім, світ таки говорить про Україну, і то є добре. Тепер якийсь новий саміт миру ще пропонує Китай.

А "найсильніша збірна за часів незалежності" раптом виявилася - не найсильнішою. Збірна України ганебно поступилася румунам у стартовому матчі на Євро-2024. 0:3. Ну що ж, буває й таке. Натомість, та ж Румунія передає нам свій комплекс ППО Patriot. І це, мабуть, таки важливіше за футбол. А реабілітувались наші учора, вигравши у Словаччини в тяжкому, нервовому, напруженому матчі: 2:1. Словаччина "патріотів" нам поки не дала.

Перша американська корпорація Northrop Grumman планує розпочати виробництво боєприпасів в Україні. Перш за все - середнього калібру, а далі - танкових та артилерійських снарядів

У Франції презентували новий ударний дрон-камікадзе Colibri, який вже цього літа отримає Україна. Перша американська корпорація Northrop Grumman планує розпочати виробництво боєприпасів в Україні. Перш за все - середнього калібру, а далі - танкових та артилерійських снарядів. Ми поки не в НАТО, але потроху перетворюємось на арсенал. І не тільки на книжковий.

Британія, Німеччина та кілька країн Східної Європи напередодні вашингтонського саміту НАТО наполягають на тому, щоб Україна отримала незворотній шлях до альянсу. За формулюванням генсека блоку Єнса Столтенберга, така процедура має назву "короткий міст". У Вашингтонському "обкомі" поки вагаються. Зате США вирішили передавати всі вироблені системи Patriot і NASAMS Україні. Очікуємо щонайменше 5 комплектів до кінця року.

Диктатор поїхав до диктатора в гості. Володимир Путін відвідав КНДР та зустрівся з Кім Чен Ином. Як у нас кажуть, "яке їхало, таке й здибало". Ми б про це могли й не згадувать, але цей візит вже має перший суттєвий результат: уряд Південної Кореї заявив, що перегляне свою позицію щодо постачання зброї Україні, після того як КНДР та Росія підписали договір про взаємні зобов'язання та військову допомогу. Сеул дасть нам зброю, і це буде дуже якісна зброя. За повідомленням корейської агенції Yonhap, йдеться про системи ППО та 155-мм артилерійські снаряди. Їдь ще!

Супермасштабна атака DDoS. Українські хакери з IT Army атакували й "поклали" російську платіжну систему "Мир". Не буде вам ніякого миру.

У мережі "X", (колишній твітер), що належить Ілону Маску, стихійно виник міжнародний флешмоб під тегом "Ненавиджу Росію". Пишуть люди з країн, що свого часу зазнали від Росії всякого лиха

У мережі "X", (колишній твітер), що належить Ілону Маску, стихійно виник міжнародний флешмоб під тегом "Ненавиджу Росію". Пишуть люди з країн, що свого часу зазнали від Росії всякого лиха. Чехія, Польща, Румунія, Болгарія, країни Балтії та ін. "Я чех і ненавидів Росію задовго до того, коли це стало модно". "Я швед, і ненавиджу Росію з пізнього середньовіччя"… "Я живу на Кубі, я ненавиджу Росію", "Я - фін, і ненавидів Росію ще до того, як це стало круто". Хороший флешмоб! Польські вболівальники перед матчем своєї збірної в Берліні скандували біля російського посольства "Ruska kurwa!". До харківських фанатів зразка 2014 року їм ще далеко, але й так добре. А на концерті у Бостоні 82-річний Пол Маккартні вийшов не сцену з величезним українським прапором. І це було красиво!

Сьогодні 22 червня… Вранці, 22 червня 1941 року люфтваффе бомбили Київ. Одна з бомб поцілила в чавуноливарний цех заводу "Більшовик". Загинуло 17 людей. Під час похорону кришка однієї труни раптом піднялася. "Небіжчиком" виявився контужений ливарник Іван Махиня. Жив він ще довго! А вранці 22 червня 2024 року путінська Росія атакувала ракетами західні регіони України. Працювало ППО. Ми перемогли. Ми переможемо!

Зараз ви читаєте новину «Диктатори об'єднуються, але Україна живе і перемагає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі