субота, 28 вересня 2024 11:25

Байден дає $8 мільярдів на зброю, а F-16 летять захищати Україну

Байден дає $8 мільярдів на зброю, а F-16 летять захищати Україну

Відбувся візит президента України до Сполучених Штатів. На Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй Володимир Зеленський говорив про тяжке становище в українській енергетиці та про загрозу завдання Росією ударів по розподільчих блоках українських АЕС. Про необхідність справедливого миру для України і світу, про покарання агресора. Світ слухав і кивав собі головою…

...президент США Джон Байден сказав: "Ми не можемо втомитися. Ми не можемо відвернутися, і ми не відмовимося від нашої підтримки України, допоки Україна не переможе...

А президент США Джон Байден сказав: "Ми не можемо втомитися. Ми не можемо відвернутися, і ми не відмовимося від нашої підтримки України, допоки Україна не переможе зі справедливим і міцним миром!".

Натхненно виступив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі - в риториці "Фултонської промови" Вінстона Черчилля. Бо ворог той самий, і загрози для вільного світу такі ж, як і вісім десятиліть тому.

Тим часом в Америці визрів грандіозний, і абсолютно штучний політичний скандал. Трампісти зайшлися піною з приводу того, що візит Володимира Зеленського є камуфльованою підтримкою кандидата від демократів Камали Гарріс. Особливо їх обурило відвідування українським президентом військового заводу в Пенсильванії за кошт "платників податків". Скандальні і неврівноважені люди, ці трампісти… Зрештою, ми бачимо, що команда Трампа зробила антиукраїнську риторику основою своєї виборчої кампанії. І хай би вона стала їм поперек горла. Ми, звісно ж, мріяли про іншу суб'єктність, але вже маємо, що маємо. Нам своє робить!

Пізніше Трамп таки зустрівся президентом Зеленським у Нью-Йорку і сказав, що буде радий приїхати в Україну. Зробити дурницю, а потім намагатися її виправити - це вже альтер-его лідера респів.

...в місті Спрингфілд (штат Огайо) знайшовся той самий кіт, в зникненні якого Дональд Трамп звинувачував зайшлих гаїтян-котоїдів. Тварина десь собі погуляла, та й повернулася додому

Але головна новина з американських виборів така: в місті Спрингфілд (штат Огайо) знайшовся той самий кіт, в зникненні якого Дональд Трамп звинувачував зайшлих гаїтян-котоїдів. Тварина десь собі погуляла, та й повернулася додому… Тобто, кіт підступно зруйнував Трампу половину виборчої стратегії. Але головне в цій курйозній справі, що тварина таки жива, ціла, й ніким не поїдена. Трамп сказав, що не буде балотуватися на наступних виборах президента, якщо ці - програє. На наступних виборах Трампові буде 82 роки. В такому віці вже мріють не про вибори, а про "ходунки", новий слуховий апарат і ковдру з підігрівом.

Росія хотіла полякати світ і запустити свою міжконтинентальну балістичну ракету "Сармат". Але вона летіти не схотіла, а підло підірвалася прямо в підземній шахті, зруйнувавши полігон у Плесецьку, і створивши вирву діаметром 62 метри. "Сармат" - нащадок ракети "Воєвода", яку робили за часів СРСР в українському Дніпрі, на Південному машинобудівному заводі. "Воєвода" літав. Бо ж був "made in Ukraine".

Катастрофа з "Сарматом" показала, що найбільшу ядерну загрозу Росія становить сама для себе

Відразу після цього Путін вніс зміни у ядерну доктрину Росії і знову лякає світ "непередбачуваними наслідками". У такий спосіб страшні диктатори робляться смішними… Диктатор, який кладе свої "коричневі лінії" на кожному кроці, перетворюється на блазня. Катастрофа з "Сарматом" показала, що найбільшу ядерну загрозу Росія становить сама для себе.

The Guardian написала, що Іран не підтримує російське вторгнення в Україну і налаштований на конструктивні стосунки із Заходом. Мовляв, новий президент Масуд Пезешкіан та її керівництво загалом сьогодні вважають ставку на Росію помилкою, а до агресії Путіна ставляться негативно. Ну, може воно й так, але доки на нас щоночі летять їхні шахеди, ми цьому сильно віри не ймемо.

А от прем'єрка Данії Метт Фредеріксен в інтерв'ю Bloomberg закликала західних союзників Києва припинити боятися "ліній Путіна" та надати Києву можливість застосовувати всю отриману зброю так, як він (Київ) вважає за потрібне, без жодних обмежень. Нідерланди додатково виділили Україні 233 мільйони для відновлення критичної інфраструктури, включаючи енергетичні об'єкти. Шведська оборонна компанія SAAB планує створити в Україні виробничі потужності для підтримки розвитку незалежних оборонних можливостей. Давно звернув увагу на таке: чим північніше у Європі країна, тим рішучіше вона налаштована на підтримку України. Так повелося ще з часів Рюрика.

Сполучені Штати оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $375 мільйонів. Це найбільший за обсягом пакет із травня: боєприпаси для винищувачів F-16 та HIMARS, патрульні катери, бронетехніка, ракети TOW. Відразу по тому США затвердили новий глобальний пакет військової підтримки для Києва в обсязі $8 мільярдів. У німецькому Бундестазі погодили збільшення фінансування військової допомоги Україні на цей рік в обсязі 400 мільйонів євро. Велика Британія передає Україні партію самохідних артилерійських гаубиць AS90. Світ не втомився!

Естонія готова завдати превентивного удару по Росії для захисту НАТО, якщо Москва виявить ознаки агресії щодо альянсу, - заявив начальник Генштабу республіки генерал Вахур Карус. А за цим і Фінляндія заговорила про свої Аландські острови, які дозволяють встановити вогневий контроль над Фінською затокою. - Так їх, дядьку Савко! Пора підключатися Японії зі сходу. Хоча цього тижня японські винищувачі уже зупинили попереджувальним вогнем російський літак-розвідник.

Бійці українського ГУР звільнили Вовчанський агрегатний завод, який орки захопили у травні цього року, і використовували, як опорну фортецю. На Росії це тоді трактували, як "велику перемогу". Зачищено всі 30 будівель об'єкту.

В російському Омську школярі спалили військовий гвинтокрил. І толку від цих сибірських школярів поки значно більше, ніж від усієї російської ліберальної опозиції

В російському Омську школярі спалили військовий гвинтокрил. І толку від цих сибірських школярів поки значно більше, ніж від усієї російської ліберальної опозиції.

Ізраїль завдав ракетного удару по бункеру Хезболли в Бейруті. Кажуть, що на той світ спровадили самого Насраллу, лідера бойовиків. Однак ця інформація ще потребує підтвердження.

Вже згадані Нідерланди попрощалися з своїми F-16. Ці винищувачі будуть подаровані Україні для боротьби з російською агресією. 24 штуки. Наші птахи восени летять до теплих країв, F-16 летять до нас, в Україну. Кругообіг крилатих в природі. Тримаймося!

Зараз ви читаєте новину «Байден дає $8 мільярдів на зброю, а F-16 летять захищати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі