вівторок, 23 серпня 2016 00:20

"Дружину поставив перед фактом, що має бути двійко дітей"

Автор: ФОТО з сімейного архіву Ігоря Зінкевича
  Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич із дружиною Роксоланою Калапузяк. Познайомилися 2014 року під час Революції гідності у Львові
Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич із дружиною Роксоланою Калапузяк. Познайомилися 2014 року під час Революції гідності у Львові

— До зустрічі з Роксоланою я був настільки зайнятий, що нікого не помічав, — розповідає львів'янин 33-річний Ігор Зінкевич.

31 липня він одружився з 28-річною Роксоланою Калапузяк. Ігор — депутат міської ради та засновник громадської організації "Варта-1". Роксолана за освітою дизайнер. Працювала в компанії з пошиття одягу для вагітних.

— Ми познайомилися під час Революції гідності на барикадах у Львові. Точніше, Роксолана на мене звернула увагу. Потім написала мені повідомлення в мережі. Почали спілкуватися. Виявилося, любимо автомобілі та гонки, — каже Ігор. — У жовтні 2014 року я потрапив до реанімації із запаленням легенів. Вона щодня провідувала, підтримувала, батьків підбадьорювала. Був вражений, як чужа людина може перейматися моїми проблемами. Роксолана стала мені рідною. Вдячний долі за зустріч із нею. Якби не моя хвороба, не знаю, чи мав би таку чудову людину поруч.

— Коли почали зустрічатися, Роксолана покинула роботу та зайнялася благочинністю у "Варті-1", — продовжує Ігор. — Вона працювала в іноземній компанії. Під час революції їй запропонували переїхати в Польщу. Але вона відмовилася. До революції я активно допомагав дітям у притулках. Але призупинив цю діяльність. Тепер Роксолана зідзвонюється із сиротинцями, купує ліки, одяг, шукає меценатів.

— Весілля зробили скромне. Запросили лише найближчих родичів, — говорить Зінкевич. — Як і всі дівчатка, Роксолана мріяла про біле пишне плаття й фату, про купу гостей. Та нині не час святкувати із розмахом. Розписалися. У ресторан "Святослав" запросили батьків і 20 родичів. Коли настануть кращі часи, я влаштую для неї весілля мрії.

— Живемо разом із моєю бабою. Роксолана всю хатню роботу взяла на себе. Мене цілими днями немає вдома. Хочу допомагати дружині. По суботах прибираю. Люблю мити посуд. Довгий час холостякував. Тому для мене не проблема навести вдома порядок. Після весілля поставив дружину перед фактом, що має бути двійко дітей мінімум. Заперечень не було. Це — наша спільна мрія. Ще хочемо заснувати приватний онкоцентр. Там надаватимуть якісну допомогу хворим. Наші рідні мали рак. Хочемо почати з клініки для дітей. Поступово її розширити, щоб і дорослі могли лікуватися.

Медовий місяць пара поєднала з лікуванням Ігоря за кордоном.

— Після революції залишилися проблеми із коліном. В одній із польських клінік пройду курс лікування. Потім там трохи відпочинемо.

Зараз ви читаєте новину «"Дружину поставив перед фактом, що має бути двійко дітей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі